• Vakantie Marquesas Islands - Frans Polynesië
  • Vakantie Marquesas Islands - Frans Polynesië
  • Vakantie Marquesas Islands - Frans Polynesië
  • Vakantie Marquesas Islands - Frans Polynesië
  • Vakantie Marquesas Islands - Frans Polynesië
0 1 2 3 4

Vakantie Marquesas Islands - Frans Polynesië

Tips voor je rondreis in de Marquesas Eilanden

De eilanden van de Marquesas archipel - gelegen op 1500 km ten noordoosten van Tahiti, en daarmee één van de meest afgelegen gebieden ter wereld - vormen een verloren paradijs. Sporadisch worden de Marquesas eilanden aangedaan door bezoekers, ofschoon er toch een aantal bijzonderheden zijn te zien. Goed verborgen, in het hart van de Grote Oceaan, liggen eilanden die al sinds de negentiende eeuw een onweerstaanbare aantrekkingskracht op avonturiers en kunstenaars hebben. De Franse kunstenaar Paul Gauguin schilderde er en schrijver Robert Stevenson bezocht de eilanden voordat hij zijn beroemde boek Schateiland schreef. De eerste avonturiers dachten vooraf dat de 'inboorlingen' van de Marquesas eilanden barbaren en kannibalen waren. Al snel zagen ze hoe vreedzaam en gastvrij de inwoners werkelijk waren. Het is onderdeel van de magie van de Marquesas eilanden.

Haaien, walvissen en dolfijnen zwemmen onder water. Woeste natuur met dichte bossen boven water, prachtige jungle en donkere grotten waar dolfijnen in en uit zwem-men. Een landschap dat uit de prehistorie lijkt te komen. En haar bewoners maken prachtige kunst en zijn vriendelijk, eerlijk en gastvrij. Dat contrast zorgt ervoor dat de Marquesas-eilanden al eeuwenlang volmaakt in balans zijn. De eilanden genieten grootse bekendheid dankzij klassiekers als Moby Dick, die hier hun oorsprong vinden. Maar u vindt meer kunt op de Marquesas eilanden: tiki's, tatoeages en wilde paarden.

De Marquesas archipel is een eilandengroep die zich uitstrekt over een lengte van 400 km. In het Frans heten ze de Îles Marquises, in het Noord-Marquesan Te Henua Kenata (Het land van de mannen) en in het Zuid-Marquesan Te Fenua `Enana (idem). De eilanden hebben in totaal een landoppervlakte van 1274 km² en hebben tesamen ongeveer 9000 inwoners. De eilanden bestaan uit een ruig vulkanisch gebergte en steken als een speer uit de oceaan. De eilanden hebben geen koraalriffen of kustvlakten, hetgeen de eilanden erg onherbergzaam maakt. Verrassenderwijs werden de eilanden eens bewoond door meer dan 50.000 inwoners. Veel van de huidige 8000 inwoners leven nog op traditionele wijze, verbouwen hun eigen voedsel en zijn behendig in het bewerken van hout en steen. Geit en kreeft behoren hier tot het dagelijks menu.

De Marquesas eilanden bestaan kunnen ingedeeld worden in een noordelijke eilandengroep (bestaande uit: Eiao, Hatutu, Motu Iti, Motu One, Nuku Hiva, Ua Huka en Ua Pou) en een zuidelijke groep (bestaande uit: Fatu Hiva, Fatu Huku, Hiva Oa, Moho Tani, Motu Nao en Tahuata).

In België zijn deze eilanden vooral bekend door Jacques Brel die samen met minnares Maddly Bamy per zeiljacht Askoy naar het eiland Hiva Oa voer. Ook Johan Verminnen die een groot bewonderaar van Brel is, verwijst hiernaar wanneer hij in het liedje "Ik wil, ik wil, ik bezingt te willen gaan naar Brels Îles Marquises".

Wilt u meer informatie over de grote eilanden van de Marquesas Islands, ga naar:

Wilt u meer informatie over de kleine eilanden van de Marquesas Islands , ga naar:

Tahuata
Tahuata is het kleinste bewoonde eiland van de Marquesas eilanden. Het ligt 4 kilometer ten zuiden van het eiland Hiva Oa, in de zuidelijke eilandengroep van de Marquesas. Het eiland heeft een oppervlakte van 61 km², het hoogste punt op het eiland is Mount Amatea die 1050 meter hoog is. Er wonen bijna 700 mensen op het eiland, waarvan de meeste in het hoofdplaatsje Vaitahu . Tahuata werd in 1595 ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Álvaro de Mendaña de Neira. James Cook bezocht het eiland in 1774.

Fatu Hiva
Fatu Hiva is een eiland, dat deel uitmaakt van de Zuidelijke Marquesas eilanden. Het dichtstbijzijnde eiland is Motu Nao. Het eiland heeft een oppervlakte van 84m² en het hoogste punt op het eiland is Mont Touaouoho, die 1125 meter hoog is. Er wonen een kleine 600 mensen op het eiland, waarvan de meeste in en om het hoofdplaatsje Omoa. De Noors antropoloog Thor Heyerdahl woonde een jaar op dit eiland, samen met zijn vrouw Liv.

Eiao
Eiao is een eiland dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marquesas eilanden. Het ligt 3 kilometer van het onbewoonde eiland Hatutu en 100 kilometer ten zuidoosten van Nuku Hiva, het grootste eiland van de Marquesas eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van 43.8 km², het hoogste punt is 576 meter hoog. Het eiland is onbewoond. Eiao werd in 1791 ontdekt door de Amerikaan Joseph Ingraham. Eind 19e eeuw werd het eiland voor korte tijd gebruikt als leprakolonie. In de jaren '70 vonden hier verschillende kernproeven plaats, uitgevoerd door het Franse leger.

Fatu Huku
Fatu Huku is een klein onbewoond eiland, dat deel uitmaakt van de Zuidelijke Marquesas eilanden. Het ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van Hiva Oa. Het eiland heeft een oppervlakte van 1.3 km². Het eiland werd in 1774 ontdekt door de Britse zeevaarder James Cook.

Hatutu
Hatutu is een onbewoond eiland, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marquesas eilanden. Het ligt 3 kilometer ten oosten van Eiao. Het eiland heeft een oppervlakte van 6.4 km² en het hoogste punt is 428 meter. Het eiland is een belangrijk broedgebied voor de blauwvoetgent. Hatutu werd in 1791 ontdekt door de Amerikaan Joseph Ingraham, die het eiland Hancock Island noemde, naar de toenmalige gouverneur van Massachusetts, John Hancock. Voordat het eiland zijn huidige naam kreeg, heette het eerst nog Langdon en daarna Nexon.

Moho Tani
Moho Tani (ook wel Molopu genoemd) is een klein, onbewoond eiland, dat deel uitmaakt van de Zuidelijke Marquesas eilanden. Het ligt 17 kilometer ten zuidoosten van Hiva Oa en 21 kilometer oostelijk van Tahuata. Het eiland heeft een oppervlakte van 15 km² en het hoogste punt van het eiland is 520 meter. Sinds 1992 is het eiland een natuurreservaat. Moho Tani werd in 1592 ontdekt door de Spaanse zeevaarder Álvaro de Mendaña de Neira.

Motu Iti
Motu Iti is een klein onbewoond eiland, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marquesas eilanden. Het ligt ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Nuku Hiva. Het eiland heeft een oppervlakte van 0.2 km². Het eiland werd in 1791 ontdekt door de Amerikaan Joseph Ingraham, maar hij zette geen voet aan land. Ingraham noemde het Franklin Island, naar de Amerikaanse politicus Benjamin Franklin.

Motu Nao
Motu Nao (ook wel Rocher Thomasset genoemd) is een klein onbewoond eiland, dat deel uitmaakt van de Zuidelijke Marquesas eilanden. Het ligt ongeveer 22 kilometer ten noordoosten van Fatu Hiva. Het eiland heeft een oppervlakte van 0.1 km² en daarmee eigenlijk meer een met jungle begroeide rots, dan een eiland.

Motu One
Motu One is een klein onbewoond eiland, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marquesas eilanden. Het ligt 30 kilometer ten noordoosten van Eiao en 9 kilometer ten oosten van Hatutu. In 1992 werd Motu One tot natuurreservaat uitgeroepen, omdat er vele zeeschildpadden en zeevogels leven. De eerste westerling die het eiland bezocht was de Amerikaan David Porter in 1813. Hij noemde het Lincoln Island.


Accommodatie(s) op Marquesas Islands

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op Marquesas Islands.

Hotels en Resorts in Marquesas Islands

Een selectie van de hotels en resorts in Marquesas Islands:

Hiva Oa Hanakee Pearl Lodge
 Hiva Oa - Marquesas Islands - Frans-Polynesië
Deze comfortabele lodge ligt in de bergen aan de zuidzijde van Hiva Oa met schitterend uitzicht over de baai. Het hotel ligt op 30 min. Rijden van de luchthaven. De 20 in lokale stijl gebouwde bungalows beschikken over een balkon, TV, telefoon, plafondventilator, minibar, haardroger, kluis, thee- en…
Mave Mai - Nuku Hiva
Nuku Hiva - Marquesas Islands - Frans-Polynesië
Gelegen op een heuvel in het belangrijkste en pitoresque plaatsje op Nuku Hiva, Taiohae. Regina en Jean Claude Tata's pension bieden u in een modern complex van 2 verdiepingen, een kamer met eigen badkamer (warm water), airconditioning en plafondventilator. Vanaf de grote patio en lounge heeft u een…
Nuku Hiva Keikahanui Pearl Lodge
 Nuku Hiva - Marquesas Islands - Frans-Polynesië
Deze lodge ligt aan de zuidkust van het onherbergzame Nuku Hiva, De lodge ligt op een heuvel iets boven het dorpje Taiohae, met prachtig uitzicht over de baai en de weelderig begroeide bergen. Het dorp en het strand zijn op ongeveer 10 minuten loopafstand. Het hotel is te bereiken vanaf de…
Pukuee - Ua Pou
Ua Pou - Marquesas Islands - Frans-Polynesië
Gelegen op een heuvel op 200m lopen van het plaatsje Hakahau. Vanaf het overdekte terras heeft u een schitterend uitzicht over de idylilische baai met haven, strand en het plaatsje. Jerom en Elisa heten u van harte welkom in hun huis, een groot houten chalet op palen. Er zijn 3 kamers met een…
Terug naar boven