Nuku Hiva Keikahanui Pearl Lodge

Ligging:  Deze lodge ligt aan de zuidkust van het onherbergzame Nuku Hiva, De lodge ligt op een heuvel iets boven het dorpje Taiohae, met prachtig uitzicht over de baai en de weelderig begroeide bergen. Het dorp en het strand zijn op ongeveer 10 minuten loopafstand. Het hotel is te bereiken vanaf de luchthaven (aan de noordkust) per 4wd transfer (2-3 uur rijden) of per helikoptervlucht (van circa 15 minuten). De helikopter biedt uiteraard schitterend uitzicht op de grillige bergpieken van het eiland.

Kamers: Alle 20 bungalows zijn in traditionele Polynesisch-marquesianse stijl gebouwd met strodaken, rieten behang en houtsnijwerk. Ze zijn voorzien van balkon, TV, telefoon, airco., plafondventilator, minibar, haardroger, kluis, thee- & koffiezetter.

Faciliteiten: De in 1999 geheel herbouwde lodge beschikt over een restaurant, bar, zwembad, wasserette, boetiek en tourdesk. Er wordt veel aandacht op de cultuur en natuur van het eiland gelegd. U kunt excursies per terreinauto (4wd) boeken, aan wandeltochten deelnemen om de inheemse planten te leren kennen, korte wandelingen door het dorp maken of in het kleine museum gaan kijken (bij de lodge) dat veel over de geschiedenis van Nuku Hiva uitlegt.