• Vakantie Tubuai - Frans Polynesië
0

Vakantie Tubuai - Frans Polynesië

Vakantie tips voor uw rondreis op Tubuai (Austral Eilanden)

Tubuai is een eiland, dat deel uitmaakt van de Tubuai eilanden in de Austral Group. Het is een klein eiland, het omvat ongeveer 45 km². Het hoogste punt op het eiland is Mont Taita, die 422 meter hoog is. Er wonen ongeveer 2100 mensen op het eiland, waarvan de meeste in en om het hoofdplaatsje Mataura. Mataura is tevens het administratieve centrum van de hele eilandengroep.

Tubuai werd in Augustus 1777 ontdekt door de ontdekkingsreiziger James Cook. Hij durfde hier echter niet aan land te gaan. Niet alleen vanwege het rif dat het eiland omgaf maar ook door de agressief ogende bewoners. In september 1789 probeerden de muiters van de Bounty zich te vestigen op Tubuai. Dit mislukte echter doordat de bevolking doorlopend in de aanval ging. Wel bouwden zij een klein fort met de naam Fort George. In 1843 werd Tubuai een Franse kolonie. In 1903 werd Tubuai, samen met de rest van de Austral-eilanden samengevoegd met Frans-Polynesië. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestond de angst dat de Franse eilanden in de Stille oceaan door de Japanners bezet zouden worden en werden er enkele bunkers op het eiland gebouwd. De Japanners zijn echter nooit zover gekomen.

Het heuvelachtige Tubuai wordt af en toe door toeristen bezocht. Er zijn enkele guesthouses in Mataura. De enige echte bezienswaardigheid is het gerestaureerde Fort George. Maar in de lagune en bij de koraalriffen kan goed worden gesnorkeld en gedoken.

Wilt u meer informatie over de buureilanden van Tubuai, ga dan naar:


Accommodatie(s) op Tubuai

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op Tubuai.

Hotels en Resorts in Tubuai

Een selectie van de hotels en resorts in Tubuai:

Er zijn geen hotels gevonden.


Terug naar boven