• Vakantie Rurutu - Frans Polynesië
0

Vakantie Rurutu - Frans Polynesië

Tips voor je vakantie naar Rurutu - Austral Eilanden

Rurutu is een eiland, dat deel uitmaakt van de Tubuai eilanden in de Austral Group. Rurutu ligt ongeveer 572 kilometer ten zuiden van Tahiti. Het eiland heeft een oppervlakte van 22 km² en het hoogste punt van het eiland is Mont Manureva, die 385 meter hoog is. Er zijn drie dorpen: Moerai (de hoofdplaats), Hauti en Avera. Bij elkaar wonen er zo'n 2200 mensen op Rurutu. James Cook ontdekte het eiland in 1769, tijdens zijn 2e reis naar de Stille Zuidzee.

Tussen juni en oktober trekken bultrugwalvissen met hun jongen door het warme water van Frans-Polynesië. Bij het eiland Rurutu komen ze uitrusten. Maar Rurutu is dan ook een oase van rust, niet alleen op het eiland. Op de veranda's van kleine pensionnetjes in Moerai zitten de vrouwen op een rij. Met snelle handbewegingen vlechten ze de schors van de kokospalm, waar ze manden en hoeden van maken.

In het ondiepe water net buiten het barrièrerif komen de walvismoeders op kracht, terwijl de jongen nieuwsgierig hun nieuwe omgeving onderzoeken. U kunt het schouwspel met eigen ogen aanschouwen, terwijl u snorkelt. De kapitein van de kano weet de walvissen eigenlijk altijd te vinden, het zeeleven zit de eilandbewoners van Rurutu namelijk in het bloed. Honderden jaren geleden peddelden de mannen van de Austral-archipel hun kano's al naar de eilanden in de buurt, ze voeren zelfs helemaal naar Nieuw-Zeeland - bijna tweeduizend zeemijl verderop.

U bent dan ook in goede handen. Het hele jaar varen de kano's voor dag en dauw uit. Meestal zijn het mannen alleen, met hun speer of een harpoen varen ze naar het rif - net buiten de lagune. Daar duiken ze onderwater, om minuten later boven te komen met een verse vis aan de punt van hun wapen.

Wilt u meer informatie over de buureilanden van Rurutu, ga dan naar:


Accommodatie(s) bij Rurutu

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie bij Rurutu.

Hotels en Resorts in Rurutu

Een selectie van de hotels en resorts in Rurutu:

Pension Le Manotel
Rurutu - Austral Islands - Frans-Polynesië
Op 7 km van de luchthaven en 3 km van Moerai. Het pension ligt op enkele meters van het strand. Het kleine pension is de ideale uitvalsbasis voor 4x4-tochten en bezoeken aan de vele omliggende plantages. 4 ruime bungalows. Alle kamers hebben een terras, ventilator en badkamer/wc met warm water.…
Terug naar boven