• Vakantie Raivavae - Frans Polynesië
0

Vakantie Raivavae - Frans Polynesië

Tips voor je vakantie naar Raivavae - Austral Eilanden

Raivavae (vml. Vavitu) is een eiland, dat deel uitmaakt van de Tubuai eilanden in de Austral Group. Het eiland heeft een oppervlakte van 16 km². Het hoogste punt op het eiland is de dode vulkaan Mont Hiro, deze is 437 meter hoog. Raivavae wordt omgeven door een lagune met koraalriffen en een aantal kleine omliggende eilanden.

Raivavae werd in 1775 ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Tomás Gayangos. Hij noemde het eiland Santa Rosa. In 1880 werd het een Frans protectoraat. In 1903 werd Raivavea, samen met de rest van de Austral-eilanden samengevoegd met Frans-Polynesië.

Er wonen ongeveer 1000 mensen op het eiland. De hoofdplaats is Rairua, waar de meeste inwoners wonen. De andere dorpen heten Mahanatoa, Anatonu en Vaiuru. Het eiland kent een strenge protestantse traditie. De geïsoleerde ligging, ten zuiden van Tahiti heeft bijgedragen aan de hechte, warme gemeenschap van de eilandbewoners. Door de sterke familiebanden, ieder kind op Raivavae heeft honderden ooms en tantes, zorgt iedereen voor elkaar. Met dezelfde warmte en openhartigheid wordt u ontvangen als je aankomt op de eilanden. Veel vissers zetten je graag af op één van de onbewoonde eilandjes, om u 's avonds weer op te komen halen.

Het eiland is de grootste koffieproducent van Frans-Polynesië. Daarnaast is de visvangst belangrijk. Er zijn verschillende archeologische opgravingen te bezichtigen, maar het toerisme stelt tot nog toe weinig voor.

Ontdekkingsreizigers die door de Stille Oceaan trokken, noemden het piepkleine eilandje het mooiste eiland van de Grote Oceaan. De met varens bedekte heuvel Mt. Hiro kijkt uit over een smaragdgroene lagune. Het rif dat de lagune beschermt tegen de branding van de oceaan, is versierd met kleine eilandjes. Wat natuurlijke schoonheid lijkt Raivavae op Bora Bora. Maar hier is nergens een resort te bekennen. Geen dure hotels en geen chique restaurants. Raivavae ligt een stuk afgelegener en pas sinds 2002 beschikt het eiland over een vliegveldje. Er zijn echter geen lijndienstvluchten vanuit Tahiti naar het eiland. Voor die tijd was Raivavae alleen per boot te bereiken.

Wilt u meer informatie over de buureilanden van Raivavae, ga dan naar:


Accommodatie(s) bij Raivavae

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie bij Raivavae.

Hotels en Resorts in Raivavae

Een selectie van de hotels en resorts in Raivavae:

Er zijn geen hotels gevonden.


Terug naar boven