• Vakantie Zuidkust van Viti Levu - Fiji
  • Vakantie Zuidkust van Viti Levu - Fiji
  • Vakantie Zuidkust van Viti Levu - Fiji
0 1 2

Vakantie Zuidkust van Viti Levu - Fiji

Vakantie tips voor uw rondreis aan de zuidkust Viti Levu - Fiji

De zuidkust van Viti Levu is beslist het mooiste deel van het eiland. De grillige bergachtige kust heeft een groot aantal prachtige baaien met witte zandstranden. Voor de kust strekt zich een prachtige turquoise kleurige lagune uit met daarachter een koraalrif van honderden kilometers lengte. Het rif is een beschermd natuurgebied vanwege z'n zeldzame onderwaterfauna. Er kan hier uitstekend worden gedoken. Men noemt de kust de Coral Coast.

Aan de westzijde - zuidelijk van Nadi en voordat de hoofdweg de zuidkust bereikt - voert de Queens Highway door een glooiend heuvellandschap met suikerrietplantages en een woud van pijnbomen, waarbij u regelmatig door dorpjes komt. In deze dorpjes ziet u nog veel traditionele huizen. Vanaf Cuvu Bay, waar het Shangri La's Fijian Resort is gelegen, volgt de met palmbomen omzoomde Queens Highway de kust.

De beste manier om de zuidkust te verkennen is per huurauto, de bezienswaardigheden kunnen vanaf de Queens Highway worden bereikt en staan goed aangegeven. De hotels liggen tussen de 70 en 150km van de luchthaven in Nadi, waardoor een transfer kostbaar is. Op verscheidene plaatsen langs de kust kunt u wandeltochten maken door de bergen, waarbij u door een nog nagenoeg ongerepte gebied komt met tropische vogels, fruitbomen en mooie bloemen.

Bij Sigatoka voert de weg over een lange smalle brug over de Sigatoka River. Vanuit Sigatoka kunnen excursies gemaakt worden langs de rivier, landinwaarts naar de verrassend ruige Nausori Highlands.

Bij Pacific Harbour wordt het landschap wat vlakker en vindt u mooie stranden en mangrove bossen. Pacific Harbour wordt de "Adventure Capital" van Fiji genoemd, u kunt hier deelnemen aan activiteiten, zoals zeekajakken, jetboaten, whitewater raften, quadbiken, duiken, zeilen, etc..

Verder in oostelijke richting voert de kustweg langs een aantal prachtige baaien, traditionele dorpjes (Koro's) en over heuvels met fantastische panorama's. Dertig kilometer voor Suva kruist de weg de behoorlijk brede Navua River. Met name verder landin-waarts loopt deze rivier door een prachtig canyon landschap.

De zuidoostzijde van het hoofdeiland Viti Levu is de regenkant. Hier valt veel neerslag, waardoor de berghellingen zeer weelderig begroeid zijn. Aan de oostzijde liggen geen hotels en de rond-het-eiland weg is hier deels onverhard. Aan de zuidoostkust ligt de hoofdstad Suva, met 200.000 inwoners de "metropool" van de Stille Zuidzee. Maar alles gaat hier in onze ogen rustig aan toe. De stad ademt vanwege z'n vele koloniale architectuur, rustige parkjes en kleurrijke markten een exotische sfeer. Bezoek in ieder geval de botanische tuin (Thurston Gardens) en het Nationale museum, waar u een prachtige collectie Polynesische kunst en traditionele gebruiksvoorwerpen ziet. Net ten oosten van Suva - bij het dorpje Nausori - ligt de luchthaven van Suva.


Hoogtepunten van Zuidkust van Viti Levu

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Zuidkust van Viti Levu.

Navua River
Aan de oostkant van de zuidkust stroomt de Navua River in zee. Deze wildwaterrivier heeft een Gorge uitgesleten in de bergen. U kunt hier met kano's door de jungle varen en stroomversnellingen trotseren.

Navua is de hoofdplaats van de provincie Namosi in de divisie Central. Navua is een plaatsje met ongeveer 5000 inwoners. Navua ligt aan de Navua rivier, die vanuit het midden van Viti Levu naar de zuidkust stroomt.

Wilt u meer informatie hebben over de Zuidkust van Viti Levu, ga dan naar:


Accommodatie(s) op de Zuidkust van Viti Levu

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op de Zuidkust van Viti Levu.

Hotels en Resorts in Zuidkust van Viti Levu

Een selectie van de hotels en resorts in Zuidkust van Viti Levu:

Er zijn geen hotels gevonden.


Terug naar boven