Vakantie Westkust van Viti Levu - Fiji

Vakantie tips voor uw rondreis aan de westkust Viti Levu - Fiji

De westkust is de droge kant van het eiland Viti Levu. Hier ligt het plaatsje Nadi (zeg: Nandi), dat omringd wordt door plantages met op de achtergrond de bergen. Het is het enige vlakke stuk van het eiland, vandaar dat hier de internationale luchthaven ligt. Langs de westkust liggen stranden en mangrove bossen. Het koraalrif ligt hier zeer ver uit de kust, in de mooie lagune liggen prachtige "bounty-eilandjes".

Nadi en het omliggende kustgebied is niet het mooiste deel van het eiland, maar - vanwege de luchthaven en de eilandenresorts op de Mamanuca-eilanden en de Yasawa eilanden – is het wel qua toerisme het drukste deel van het eiland. Het beste verblijft u hier op de dicht tegen de kust aan liggende eilandjes Sonasali of Denarau.

33km ten noorden van Nadi ligt het plaatsje Lautoka, dat in omvang de tweede stad is van Fiji. Hier - bij Vuda Point - ligt de industriehaven van Fiji. Lautoka vormt het centrum van de suikerindustrie in Fiji. Het plaatsje heeft een levendige markt.

Achter het kustgebied schiet het bergachtige binnenland van Viti Levu omhoog. De Nausori Highlands staan bekend om haar traditionele dorpjes en wandelmogelijkheden. De "Sleeping Giant" berg domineert het landschap rond Nadi. De weg door de Sabeto River Valley - omhoog het binnenland in - is een fraaie route om het echte Fiji te ontdekken.

Ten zuiden van Nadi ligt een heuvelland met bossen en aan de kust enkele fraaie baaien. De stranden van Momi Bay en Natadola zijn de mooiste van Viti Levu. Bij Momi Bay ziet u bunkers en kanonnen die de westkust van Fiji moest verdedigen tegen een mogelijke Japanse aanval in de Tweede Wereldoorlog. Natadola is vooral bij surfers en natuurliefhebbers in trek, maar speelt daarnaast in de geschiedenis van Fiji een belangrijke rol. De hier gevonden overblijfselen van de Lapita People duiden erop dat de eerste bewoners van Fiji hier leefden.

Excursiemogelijkheden:

  • Zeilcruise bij de Mamanuca eilanden, waarbij u kunt snorkelen (en duiken) en BBQ op een onbewoond "bounty-eiland"
  • Wandeltocht naar de top van de "Sleeping Giant"
  • Bezoek aan de Garden of the Sleeping Giant
  • Bezoek de Nausori Highlands per 4wd,
  • Bezoek aan de kleurrijke markten in Nadi en Lautoka
  • Kanoën of jetboaten over een snelstromende rivier
  • Golfen op één van de drie "Championship Golfcourses" op Denarau Island.
  • Sunset Dinner Cruise door de lagune bij zonsondergang met een 3 gangen "a la carte" diner en Fijian dansshow.

Voor meer informatie over Westkust van Viti Levu van Viti Levu, ga naar:


Accommodatie(s) op de Westkust van Viti Levu

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op de Westkust van Viti Levu.

Hotels en Resorts in Westkust van Viti Levu

Een selectie van de hotels en resorts in Westkust van Viti Levu:

Er zijn geen hotels gevonden.


Terug naar boven