• Vakantie Mamanuca Group - Fiji
  • Vakantie Mamanuca Group - Fiji
  • Vakantie Mamanuca Group - Fiji
0 1 2

Vakantie Mamanuca Group - Fiji

Vakantie tips voor uw rondreis op de Mamanuca Eilanden (Viti Levu - Fiji)

Ten westen van het hoofdeiland Viti Levu en ten zuiden van de Yasawa eilanden liggen de Mamanuca eilanden, paradijselijke eilanden waar u een echte Stille Zuidzee ervaring opdoet. De kleine eilanden zijn met palmbomen begroeid en hebben aan de omtrek een hagelwit strand.

Op de eilanden is altijd wel een strand te vinden voor u zelf en in de omgeving van uw resort liggen vaak ook onbewoonde eilanden – waar u bijvoorbeeld met een zeilboot heen kunt gaan.

De lagune heeft een licht turquoise kleur, en biedt een kleurrijk onderwaterleven. U ziet er een grote variatie aan tropische vissen, mantaroggen, zeeschildpadden, reuzenschelpen en harde- en zachte koralen. Het gebied is dus ideaal om te snorkelen en duiken, maar u kunt er ook uitstekend surfen catamaran zeilen en vissen.

De Mamanuca-eilanden zijn een populaire toeristen-bestemming; het toeristisch centrum van de eilanden is Malololailai. De onderstaande resorts hebben allemaal een eigen karakter en specialisatie. Het verschil zit 'm in de ligging en landschap, prijs en comfort, activiteiten en rust en de intimiteit en hoeveelheid faciliteiten. De eilanden zijn ideaal om te relaxen, een boek te lezen in een hangmat en u lekker te laten verwennen met lekker eten en massage. Op de volgende eilanden zijn eilandresorts gevestigd:

De eilanden van de Mamanuca group zijn te bereiken per boot (met de snelle boten van South Sea Cruises, die 3x per dag varen vanuit Denarau Marina), per helikopter of watervliegtuig. Het wat grotere eiland Malololailai heeft zelfs een kleine luchthaven, waardoor het met een (goedkopere) gewone vlucht vanuit Nadi is te bereiken.

De Mamanuca eilanden zijn zonder uitzondering klein. Malolo eiland is met zijn tien vierkante kilometer veruit de grootste. En zelfs dat is nog meer dan drie keer zo klein als Vlieland. Het duurde dan ook lang voordat de Europeanen deze stipjes op de kaart ontdekten.

De zon schijnt de hele dag onverstoord door. Dit deel van Fiji heeft de hoogste zonfactor van het hele Stille Zuidzee gebied. Om de dieren onder water te zien, hoeft u nauwelijks nat te worden. Vanaf de boot kunt u al babyhaaien zien jagen op kleine visjes. Waterslangen glijden het strand op. Als je niet oppast stap je in het ondiepe water op een rog. De Mamanucas zijn één groot aquarium.

Castaway en Tom Hanks

Op Monuriki werd een groot deel van de film "Castaway" opgenomen opgenomen, met Tom Hanks in de hoofdrol. Sinds de film is het eiland een toeristische attractie geworden. Monuriki is een onbewoond eiland, het is maar zo'n 1000 bij 500 meter groot. Het eiland wordt omringd door een koraalrif. Het bestaat verder uit rotsen en heeft een aantal kleine stranden. Het is dicht begroeid. Het hoogste punt ligt op ongeveer 125 meter. Op het eiland groeit de Pandanus en de kokospalm. Op Monuriki komt de bijna uitgestorven Gekamde Fiji Leguaan (Brachylophus vitiensis) voor. Deze vormt een geslacht binnen de Fiji leguanen. Daarnaast is het een broedplaats voor de karet schildpad.

Hoogtepunten van Mamanuca Group zijn:

Voor meer informatie over Mamanuca Group van Viti Levu, ga naar:


Accommodatie(s) op de Mamanuca Group

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op de Mamanuca Group.

Hotels en Resorts in Mamanuca Group

Een selectie van de hotels en resorts in Mamanuca Group:

Er zijn geen hotels gevonden.


Terug naar boven