Uss Misouri

USS Missouri, Battleship Museum in Pearl Harbor op Oahu (Hawaii)

 

De USS Missouri (BB-63) (bijgenaamd "Mighty Mo" of "Big Mo") is een Amerikaans Iowa-klasse slagschip. Het was het 14e slagschip van de Amerikaanse Marine dat werd vernoemd naar de staat Missouri. De Missouri behoorde tot de laatste slagschepen die gebouwd werden door de Verenigde Staten.

Het schip werd besteld in 1940, en opgeleverd in 1944. In de Tweede Wereldoorlog vocht het schip in onder andere de Landing op Iwo Jima en de Slag om Okinawa. Op 2 september 1945 werd aan boord van de Missouri de overgave van Japan getekend, waarmee officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

De Missouri werd tevens ingezet tijdens de Koreaanse Oorlog van 1950 tot 1953. In 1955 werd het schip uit de vaart genomen en verplaatst naar de reservevloot van de marine, maar in 1984 werd het schip in verbeterde toestand toch weer in de vaart genomen. De Missouri werd na haar terugkeer in de marine onder andere ingezet in de Golfoorlog van 1991.

De Missouri kreeg in totaal elf dienststerren. In 1992 werd het schip definitief uit de vaart genomen. In 1998 werd het schip geschonken aan de USS Missouri Memorial Association, en werd een museumschip in Pearl Harbor, Hawaï.

USS Missouri

Besteld: 12 juni 1940
Werf: Brooklyn Navy Yard
Tewaterlating: 29 januari 1944
In de vaart genomen: 11 juni 1944
Uit de vaart genomen: 31 maart 1992

Deplacement: 45.000 ton
Lengte: 270 meter
Breedte: 33 meter
Snelheid: 33 knopen
Bemanning: 2,700 koppen

Bezoek aan de USS Missouri

De USS Missouri is nu aangemeerd op Ford Island, op slechts een paar honderd meter van het gezonken resten van de USS Arizona. Tijdens een self-guided audiotour kunt u dwalen door de ruimtes van de officieren, de tentoonstelling over de geschiedenis van het schip bekijken en lopen over het dek waar Generaal MacArthur de Japanse overgave op 2 september 1945 aanvaarde. De begeleid battle-station tours, die soms onder leiding van een goed geïnformeerde Amerikaanse militaire veteraan worden uitgevoerd, zijn de extra tijd en kosten waard.

Voor een bezoek aan het schip dient u gebruik te maken van bezoekerspendelbus die buiten het bezoekerscentrum van Aloha Court op u staat te wachten.

Adres

63 Cowpens Street, Honolulu (Pearl Harbour - Ford Island), Oahu

Tel. +1 808 455 1600

Website: www.ussmissouri.comhttp://www.ussmissouri.com/

Openingstijden: 8.00 - 16.00 uur (en tot 17.00 uur in de zomer van jun-aug)

Entree: 22 US$ volw. (11 US$ kind) incl. rondleiding.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Vakantie Oahu

Vakantie Oahu

Oahu, hoofdeiland van Hawaii

Vakantie Oahu Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Maui

Vakantie Maui

Vakantie tips voor uw rondreis op Maui (Hawaii)

Vakantie Maui Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Kauai

Vakantie Kauai

Vakantie tips voor uw rondreis op Kauai (Hawaii)

Vakantie Kauai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Lanai

Vakantie Lanai

Vakantie tips voor uw rondreis op het Lanai(Hawaii)

Vakantie Lanai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Molokai

Vakantie Molokai

Vakantie tips voor uw rondreis op Molokai (Hawaii)

Vakantie Molokai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Big Island

Vakantie Big Island

Vakantie tips voor uw rondreis op het Big Island (Hawaii)

Vakantie Big Island Hawaii? Klik hier voor al onze reizen naar Big Island. Boek voordelig uw droomreis bij Pacific Island Travel dé Hawaii-specialist.