Punchbowl

National Memorial Cemetery of the Pacific - Punchbowl, Oahu (Hawaii)

 

Ongeveer een mijl ten noordoosten van het centrum van Honolulu en omringd door snelwegen en woonwijken ligt een komvormige krater, bijgenaamd de Punchbowl, gevormd door een lange uitgedoofde vulkaan. Hawaiianen noemde de krater Puowaina ('heuvel van menselijke offers'). Het verhaal gaat dat bij een oude heiau hier de vermoorde lichamen van kapu (taboe) breakers ceremonieel werden gecremeerd op een altaar.

Tegenwoordig delen de overblijfselen van de aan de goden opgeofferde oude Hawaiianen de kratervloer met de lichamen van bijna 50.000 soldaten, waarvan velen werden gedood in de Stille Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen in Korea en Vietnam. De overblijfselen van Ernie Pyle, de voorname oorlogscorrespondent die werd geraakt door mitrailleurvuur ​​op Ie-shima tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog, liggen in sectie D, graf 109 Vijf stenen naar links, bij het graf van D-1, is de marker voor astronaut Ellison Onizuka, de Big Island astronaut die bij de 1986 Challenger space-shuttle ramp is omgekomen.

Zelfs zonder de oorlogbezienswaardigheden, is de Punchbowl de moeite van een bezoek waard vanwegehet prachtige uitzicht over de stad en op Diamond Head. Na het bereiken van de begraafplaats, houd links aan en ga naar de top van de heuvel, waar er een prachtig uitzicht is op de oceaan. Er worden speciale evenementen gehouden op de begraafplaats op Memorial Day en een traditionele Easter Sunrise dienst rond Pasen.

Bezoek aan de Punchbowl

Neem vanaf Waikiki bus 2, 13 of B CityExpress! in de richting van het centrum van Honolulu en stap uit bij Beretania en Alapa'i Sts. Loop een blok langs Alapa'i Street en stap op bus 15 naar Pacific Heights, die stopt bij de ingang op de hoek van Puowaina Dr en Ho'okui St, dan lopen bergopwaarts voor ongeveer 15 minuten. Als u rijdt, neemt u de H1 Fwy in westelijke richting naar de Pali Highway - er is een duidelijke afslag rechts bijna onmiddellijk na het oprijden van de Pali Highway. Dan volg de borden via kronkelende, smalle woonstraten.

Adres

2177 Puowaina Drive, Honolulu (Pacific Heights), Oahu

Website: https://www.cem.va.gov/cems/nchp/nmcp.asp

Openingstijden: 8.00 - 17.30 uur (30sep - 1mrt) en 8.00 - 18.30 (2mrt - 29sep). 7.00 - 19.00 op de laatste maandag in mei.

Entree: gratis.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Vakantie Oahu

Vakantie Oahu

Oahu, hoofdeiland van Hawaii

Vakantie Oahu Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Maui

Vakantie Maui

Vakantie tips voor uw rondreis op Maui (Hawaii)

Vakantie Maui Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Kauai

Vakantie Kauai

Vakantie tips voor uw rondreis op Kauai (Hawaii)

Vakantie Kauai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Lanai

Vakantie Lanai

Vakantie tips voor uw rondreis op het Lanai(Hawaii)

Vakantie Lanai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Molokai

Vakantie Molokai

Vakantie tips voor uw rondreis op Molokai (Hawaii)

Vakantie Molokai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Big Island

Vakantie Big Island

Vakantie tips voor uw rondreis op het Big Island (Hawaii)

Vakantie Big Island Hawaii? Klik hier voor al onze reizen naar Big Island. Boek voordelig uw droomreis bij Pacific Island Travel dé Hawaii-specialist.

Algemene en Praktische reisinformatie over Hawaii