Oostkust Van Oahu

De oostkust van Oahu (Hawaii)

De oostkust van Oahu bestaat uit een kleine kustvlakte in het centrale deel van de kust, en een smalle kuststrook ten noorden en zuiden daarvan, waar de kustweg langs strandjes, kliffen en mangrove bossen slingert. Langs de gehele oostkust schieten de Ko'olau Maintains omhoog. Vanwege de prefalerende oostenwind vormt de oostkust de regenkant van het eiland. In de bergen zijn tal van wandelpaden aangelegd, door het regenwoud naar uitzichtpunten en watervallen.

Een aantal hoogtepunten van Oahu liggen langs de oostkust, zoals het Polynesian Cultural Center, Sea Life Park, de Byoda-In Temple, Langs de oostkust strekt zich in zee een koraalrif uit, die in het centrale deel de fraaie Kaneohe Bay heeft gevormd. In deze baai ligt een paradijselijk eiland dat Chinaman's Hat wordt genoemd.

Sea Life Park

Dichtbij Makapu’u Point ligt het Sea Life Park, een mooi oceanarium dat in samenwerking met het nabijgelegen Oceanic Foundation Research Center wordt beheerd. Er is een van de mooiste tentoonstellingen over de zee ter wereld, onder andere over vroegere visserijtechnieken op Hawaï. Ook is er een koraalbassin, een enorme zaal met glazen wand waarachter u pinguïns en zeeschildpadden ziet en een lagune met de zeldzame grote schilpadden van Hawaï.

Valley of the Temples (Byoda-In Temple)

In de Valley of the Temples, staat de Byodo-In Temple. De omgeving is overweldigend: majestueuze pali torenen boven de tempel uit en het vredige weerspiegelende meer zit vol met koi.

Aan de noordoever van de rivier de Waimea, ligt het idyllische 730 ha grote Waimea Falls Park, een van mooiste natuurparken van O’ahu. Deze koele, groene vallei is al honderden jaren bewoond. De beheerders van het park hebben met succes de Hawaïaanse tradities, folklore en cultuur in stand gehouden.

Ko'olau Range

 

Ook het gebied van de Ko’olau Mountains is prachtig en trekt menige wandelaars door de vele schitterende valleien en tropische regenwouden. Andere populaire paden bevinden zich in de Tantalus & Makiki Valley waar u onder andere de Manua Falls Trail kunt bewandelen. De Ka’ena Point Trail is een tocht die u van de noordkust naar het westen van O’ahu voert en er zijn een aantal korte routes te vinden in de Ho’omaluhai Botanical Garden.

Kolekole Pass

In 1941 vlogen Japanse toestellen door deze pas om op weg naar Pearl Harbor de slapende Schofield Barracks en Wheeler Air Force Base aan te vallen. Van de parkeerterreinen lopen paden naar uitkijkpunten met een weids uitzicht op het groene centrale plateau.

Nu'uanu Pali Lookout

Een zijweg van de Pali Highway leidt naar de Nu’uanu Pali Lookout. Vanaf een betonnen uitkijkpunt in een winderige kloof, aan beide zijden geflankeerd door ruige rotsen van meer dan 100 m hoog, hebt u een spectaculair uitzicht over de kust aan de loefzijde van O’ahu en de brede dalen die zich uitstrekken tot de Kaneohe Bay.

 

Ho'omaluhia Botanical Gardens

De Ho'omaluhia Botanical Garden is een botanische tuin in Kaneohe (Oahu, Hawaï). De tuin maakt deel uit van de Honolulu Botanical Gardens, een netwerk van vijf tuinen op Oahu. In 1982 is de tuin voor het publiek geopend.

De botanische tuin heeft een oppervlakte van circa 16 hectare. De tuin is gratis toegankelijk en omvat een terrein voor dagjesmensen, een camping en een bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum beschikt over een leeszaal, een tentoonstellingsruimte, een ruimte voor workshops en een botanische bibliotheek. In de tuin bevindt zich een meer van circa 1,3 hectare.

De tuin richt zich op planten die van nature voorkomen in Hawaï en verder op tropische planten uit de Filipijnen, Afrika, India, Sri Lanka, Polynesië, Melanesië, Maleisië en de neotropen (tropisch Amerika). De planten staan gerangschikt op geografische herkomst. Hiernaast zijn er nog speciale collecties waaronder palmen, aronskelken, Heliconia en etnobotanische items.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Vakantie Oahu

Vakantie Oahu

Oahu, hoofdeiland van Hawaii

Vakantie Oahu Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Maui

Vakantie Maui

Vakantie tips voor uw rondreis op Maui (Hawaii)

Vakantie Maui Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Kauai

Vakantie Kauai

Vakantie tips voor uw rondreis op Kauai (Hawaii)

Vakantie Kauai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Lanai

Vakantie Lanai

Vakantie tips voor uw rondreis op het Lanai(Hawaii)

Vakantie Lanai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Molokai

Vakantie Molokai

Vakantie tips voor uw rondreis op Molokai (Hawaii)

Vakantie Molokai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Big Island

Vakantie Big Island

Vakantie tips voor uw rondreis op het Big Island (Hawaii)

Vakantie Big Island Hawaii? Klik hier voor al onze reizen naar Big Island. Boek voordelig uw droomreis bij Pacific Island Travel dé Hawaii-specialist.

Algemene en Praktische reisinformatie over Hawaii