North Shore Of Oahu

De noordkust van Oahu - met de Sunset Beach en Bansai Pipeline Beach

Aan de noordkant vindt u de stranden van North Shore, een waar legendarisch surfersparadijs. Vooral in de winter worden hier de belangrijkste wedstrijden op surf-gebied ter wereld gehouden bij Waimea Bay, Ehukai en Sunset Beach.

Sunset Beach

 

Wie aan de drukte van Honolulu wil ontsnappen moet op Oahu naar het noorden rijden. Een groter contrast is bijna ondenkbaar. De gele stranden zijn hetzelfde, maar de hoogbouw maakt hier plaats voor extreem steile bergen die als een muur verrijzen langs de kust.

U vindt hier Sunset Beach. Het is een fraai zandstrand met een stevige branding. De golven kunnen hier flink hoog zijn, en in de branding wordt je gemakkelijk onderuit getrokken door het terugtrekkende water. Langs Sunset Beach staan her en der huizen en restaurantjes. Hier wonen de Hawaiiaanse surfkampioenen.

Banzai Pipeline Beach

Iets oostelijker van Sunset Beach ligt de Bansai Pipeline Beach. Hier zwellen de golven meters hoog op en rollen langs het rif waarbij een soort tunnel van water onstaat waar de surfers doorheen surfen. Banzai Pipeline wordt daarom gezien als één van de beste surflocaties ter wereld. De golven kunnen een hoogte van elf meter bereiken. Dit in combinatie met de onderliggende riffen, met vele puntige rotsen, maakt het ook tot een gevaarlijke locatie, ook voor professionele surfers. U kunt dit schouwspel vanaf het strand waarnemen.

Makua Beach

Aan Makua Beach bij het meest noordwestelijke punt van O’ahu, even voor het einde van de Farrington Highway, ligt de indrukwekkende Kaneana Cave.

Papukea Beach Park

Het Papukea Beach Park is met z'n diepblauwe wateren, een gevarieerde kustlijn en een mix van lava en wit zand é'n van de mooiste stranden aan de noordkust van Oahu, Het lange strand omvat drie gebieden: Shark's Cove in het noorden, de oude steengroeve in het midden en drie tafels naar het zuiden. De wateren voor de kust Pupukea Beach zijn allemaal beschermd als marine reserve.

Het rif bij Shark's Cove biedt een uitstekende habitat voor het zeeleven, waaronder zeeschildpadden. Bij een rustige zee is dit een prachtige plek om te snorkelen, maar zorg ervoor dat u altijd schoenen dragen om te beschermen tegen scherpe koraal. En nee, ondanks de naam van de baai zijn de witte-tipped reef sharks zijn meestal geen probleem. Houd gewoon afstand tot de rifhaaien en ga ze niet provoceren. Een van de populairste grot duikenvan Oahu kunt u hier doen. Sommige van de grotten zijn zeer diep en labyrintisch. Duikers mogen uitsluitend met een lokale expert. Dit gebied staat bekend voor diefstal, dus zorg ervoor dat u uw spullen achterlaat in een gehuurde locker van de North Shore Surf Shop. Het verhuurt ook surfplanken, snorkel sets en fietsen.

De rotsformaties op Old Quarry zijn gebeeldhouwd alsof ze werden gesneden door mensenhanden. De natuurlijke zwembaden vormen interessant microhabitats, die u het beste kunt bezoeken bij laag water tijdens kalme zomer zeeën. Wees voorzichtig, want de rotsen zijn haarscherp. Er zijn douches en toiletten aan de voorkant van de oude steengroeve; bus 52 stopt voor de deur.

De vlakke richels die boven het water uitsteken geven de drie tafels zijn naam. In de zomer is het gebied goed voor snorkelen en duiken. Hoewel het mogelijk is om vissen en koralen te zien rond de tafels, ziet u het beste koraal en vissen, evenals enkele kleine holen, lava buizen en bogen, in dieper water verder uit de kust.  Toegang tot drie tafels is net voorbij Old Quarry, waar u een paar ongemarkeerde parkeerplaatsen vindt.

Big Wave Surfing

Big Wave Surfen is de meest extreme vorm van het golfsurfen, waarbij gesurft wordt op golven van 8 meter of hoger. De snelheid van de golf is afhankelijk is van de hoogte van de golf, waardoor bij Big Wave Surfing de surfers op het juiste moment op snelheid worden gebracht door een jetski. De surfboards die bij het Big Wave Surfen gebruikt worden zijn met 2 meter veel korter dan het gewone wave surfen, en voorzien van voetbanden om sprongen mogelijk te maken. Dit zgn. "tow-in" surfen en Big Wave Surfing is zeer spectaculair om te zien.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Vakantie Oahu

Vakantie Oahu

Oahu, hoofdeiland van Hawaii

Vakantie Oahu Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Maui

Vakantie Maui

Vakantie tips voor uw rondreis op Maui (Hawaii)

Vakantie Maui Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Kauai

Vakantie Kauai

Vakantie tips voor uw rondreis op Kauai (Hawaii)

Vakantie Kauai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Lanai

Vakantie Lanai

Vakantie tips voor uw rondreis op het Lanai(Hawaii)

Vakantie Lanai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Molokai

Vakantie Molokai

Vakantie tips voor uw rondreis op Molokai (Hawaii)

Vakantie Molokai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Big Island

Vakantie Big Island

Vakantie tips voor uw rondreis op het Big Island (Hawaii)

Vakantie Big Island Hawaii? Klik hier voor al onze reizen naar Big Island. Boek voordelig uw droomreis bij Pacific Island Travel dé Hawaii-specialist.