Diamond Head

Diamond Head, bij Waikiki, Oahu (Hawaii)

Waar u ook staat in Waikiki, overal kunt u de 232 meter hoge berg Diamond Head zien. Diamond Head kreeg haar Engelse naam in de 19e eeuw door Britse zeelieden die calciet kristallen in de rotsen aanzagen voor diamant. De Hawaïaanse naam Leahi komt waarschijnlijk van lae (schiereiland) en ahi (tonijn), wegens de vorm van de berg die op de rugvin van een tonijn lijkt. Via trappen en een tunnel bereikt u de top van Diamond Head, een vulkaan die niet meer werkt. De inspannende wandeling wordt beloond met een weids uitzicht over een groot deel van de zuidkust van O’ahu. Met name tijdens zonsopgang is dit een spectaculair en adembenemend schouwspel. Bovenop de berg zijn bunkers gebouwd die stammen van voor de Tweede Wereldoorlog voor de verdediging van het eiland.

Theehuis Urasenke

Mocht u op tijd weer zijn afgedaald dan kunt u op woensdag en zaterdag morgen deelnemen aan een traditionele Japanse theeceremonie bij theehuis Urasenke. Deze meditatieve ervaring brengt u in een ontspannen sfeer waarna een heerlijke dag aan het strand voor u ligt.

Geologie

Diamond Head is deel van een complex van vulkaankegels, die ontstaan zijn door erupties van de Ko'olau Range vulkaan - lange tijd nadat die vulkaan slapend geworden is. Naast Diamond Head werden toen Punchbowl Crater, Hanauma Bay, Koko Head, en Manana Island gevormd. Terwijl de Ko'olau Range 2,6 miljoen jaar oud is, wordt de leeftijd van Diamond Head geschat op 150.000 jaar. De eruptie die Diamond Head vormde was waarschijnlijk zeer kort, niet meer dan een paar dagen. De eruptie was ook explosief omdat het zeeniveau toen waarschijnlijk hoger was dan nu en de kegel op de plaats van een koraalrif gevormd werd, waarbij de lava in contact kwam met zeewater. De korte duur van de eruptie is de oorzaak van de symmetrische kegel. Een nieuwe uitbarsting van Diamond Head wordt niet verwacht.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Vakantie Oahu

Vakantie Oahu

Oahu, hoofdeiland van Hawaii

Vakantie Oahu Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Maui

Vakantie Maui

Vakantie tips voor uw rondreis op Maui (Hawaii)

Vakantie Maui Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Kauai

Vakantie Kauai

Vakantie tips voor uw rondreis op Kauai (Hawaii)

Vakantie Kauai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Lanai

Vakantie Lanai

Vakantie tips voor uw rondreis op het Lanai(Hawaii)

Vakantie Lanai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Molokai

Vakantie Molokai

Vakantie tips voor uw rondreis op Molokai (Hawaii)

Vakantie Molokai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Big Island

Vakantie Big Island

Vakantie tips voor uw rondreis op het Big Island (Hawaii)

Vakantie Big Island Hawaii? Klik hier voor al onze reizen naar Big Island. Boek voordelig uw droomreis bij Pacific Island Travel dé Hawaii-specialist.