Bishop Museum

Bishop Museum in Honolulu, Oahu (Hawaii)

Het internationaal bekende Bishop Museum - dat in 1889 werd gesticht ter ere van prinses Bernice Pauahi Bishop, een afstammeling van de Kameha-meha dynastie - heeft één van de mooiste etnologische collecties ter wereld. Het toont de belangrijkste herinneringen aan de Hawaïaanse monarchie. Een belangrijk onderdeel van het Bishop Museum is de Hawaiian Hall : In de drie verdiepingen hoge Hawaiian Hall ziet u veren capes van de ali'i, met juwelen ingelegde kronen en tronen, dreigende akua's of tiki-goden, muziekinstrumenten en waardevolle documenten.

Een expositie over de culturele geschiedenis van Hawaï bestaan uit een pili hut met rieten dak, gebeeldhouwd Ki'i Akua (tempel beelden), Kahili (gevederde koninklijke staf), haai-getande oorlog clubs en traditionele tapa doek gemaakt van het schors van de moerbeiboom. 

U mag de gevederde mantel, gedragen door King Kamehameha de Great - en die geheel gemaakt is van de gele veren van de tegenwoordig uitgestorven mamo, niet missen. Hiervoor werden zo'n 80.000 vogels gevangen en geplukt om dit ene koninklijke sieraad te maken. Op de bovenste verdieping van het museum wordt aandacht besteed aan de ali'i (koninklijke) geschiedenis, het traditionele dagelijkse leven van de polynesische bevolking van Hawaii en de relaties tussen de Inheemse Hawaiianen en hun natuurlijke omgeving.

In de naastgelegen Polynesian Hall ziet u een fascinerende tentoonstelling over de vele culturen van Polynesië, Micronesië en Melanesië. U ziet verbazingwekkende en zeldzame rituele voorwerpen, van ingewikkelde dans maskers tot ceremoniële kostuums en gesneden kano's. In het Castle Memorial gebouw worden wisselende tentoonstellingen gehouden.

Aan de andere kant van de tuin ligt het opzienbarende Science Adventure Center, waar kinderen kunnen lopen door een uitbarstende vulkaan, of met een ​​minisubmarine een duik in de oceaan kunnen nemen en spelenderwijs bezig kunnen met de interactieve multimediale tentoonstellingen. De Bishop Museum biedt ook onderdak aan het Planetarium, waar de traditionele Polynesische methoden van navigatie wordt uitgelegd. De Polynesiers navigeerden met behulp van golfpatronen en de positie van de sterren om duizenden mijlen ver te reizen over de open oceaan in hun traditionele kano's. Maar ook de moderne astronomie en de cutting-edge Observatorium bovenop Mauna Kea op het Big Island komen aan de orde. De shows beginnen elke dag meestal om 11:30, 13:30 en 03:30 (behalve op dinsdag), en zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Adres en openingstijden

1525 Bernice Street, Honolulu, Oahu
Tel. +1 808 847 3511
Openingstijden: 9.00 - 17.00 wo - ma (di gesloten)
Entree: 20 US$ volw (15 US$ kind)

De cadeauwinkel in de grote lobby verkoopt boeken over de Stille Oceaan, die niet gemakkelijk elders gevonden kunnen worden, evenals een aantal hoogwaardige Hawaiianse kunstobjecten, kunstnijverheid en souvenirs. Controleer de website van het museum voor speciale evenementen, waaronder populaire 'Moonlight Mele' zomerconcerten, gezinsvriendelijke Hawaiiaanse culturele festiviteiten en after-dark planetarium shows (online tickets kopen of te reserveren door te bellen naar 848-4168).

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Vakantie Oahu

Vakantie Oahu

Oahu, hoofdeiland van Hawaii

Vakantie Oahu Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Maui

Vakantie Maui

Vakantie tips voor uw rondreis op Maui (Hawaii)

Vakantie Maui Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Kauai

Vakantie Kauai

Vakantie tips voor uw rondreis op Kauai (Hawaii)

Vakantie Kauai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Lanai

Vakantie Lanai

Vakantie tips voor uw rondreis op het Lanai(Hawaii)

Vakantie Lanai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Molokai

Vakantie Molokai

Vakantie tips voor uw rondreis op Molokai (Hawaii)

Vakantie Molokai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Big Island

Vakantie Big Island

Vakantie tips voor uw rondreis op het Big Island (Hawaii)

Vakantie Big Island Hawaii? Klik hier voor al onze reizen naar Big Island. Boek voordelig uw droomreis bij Pacific Island Travel dé Hawaii-specialist.