Aliiolani Hale

Aliiolani Hale in Honolulu, Oahu (Hawaii)

Het Ali'iolani Hale (in het Hawaïaans: Het huis van de hemelse koning) werd in opdracht van koning Kamehameha I gebouwd. Het diende als administratief kantoor voor de Hawaïaanse overheid. Het staat in Honolulu tegenover het Iolani Palace. Op dit moment is het Hawaïaanse hooggerechtshof in het gebouw gevestigd. Op het gazon voor het gebouw staat een standbeeld met gouden elementen van koning Kamehameha I

Gewoonlijk werden gebouwen in Hawaii van koraalblokken gebouwd. Het Aliiolani Hale is echter van betonblokken gebouwd. Toen de eerste steen in 1872 werd gelegd werd er onder het gebouw een tijdscapsule begraven waarin de Hawaïaanse grondwet van destijds werd opgeborgen, samen met nog een aantal voorwerpen zoals o.a. munten. In de toren zijn vier klokken geplaatst. Deze zijn helaas altijd zeer onbetrouwbaar gebleken en lopen gewoonlijk voor of achter op de werkelijke tijd.

Hawaii State Supreme Court

De Hawaii State Supreme Court (Hooggerechtshof van Hawaï) is de hoogste rechtbank van de Amerikaanse deelstaat Hawaii, waar men in beroep kan gaan tegen vonnissen van de lagere rechtbanken. De uitspraken van het gerechtshof zijn bindend voor alle andere rechtsprekende bevoegdheden van de staat. Net zoals haar tegenhangers op het vasteland laat het Hooggerechtshof geen nieuw bewijs toe, maar gebruikt ze alleen materiaal dat al in de voorgaande rechtszaken is gebruikt.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Vakantie Oahu boekt u bij Pacific Island Travel

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Vakantie Maui boekt u bij Pacific Island Travel

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Vakantie Kauai boekt u bij Pacific Island Travel

Vakantie Kauai

The Garden Isle

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Vakantie Lanai boekt u bij Pacific Island Travel

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Vakantie Molokai boekt u bij Pacific Island Travel

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Vakantie Big Island boekt u bij Pacific Island Travel

Vakantie Big Island

The Big Island

Met frequente lava erupties maakt dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Nieuwsgierig naar the Big Island? Klik dan hier.