Aliiolani Hale

Aliiolani Hale in Honolulu, Oahu (Hawaii)

Het Ali'iolani Hale (in het Hawaïaans: Het huis van de hemelse koning) werd in opdracht van koning Kamehameha I gebouwd. Het diende als administratief kantoor voor de Hawaïaanse overheid. Het staat in Honolulu tegenover het Iolani Palace. Op dit moment is het Hawaïaanse hooggerechtshof in het gebouw gevestigd. Op het gazon voor het gebouw staat een standbeeld met gouden elementen van koning Kamehameha I

Gewoonlijk werden gebouwen in Hawaii van koraalblokken gebouwd. Het Aliiolani Hale is echter van betonblokken gebouwd. Toen de eerste steen in 1872 werd gelegd werd er onder het gebouw een tijdscapsule begraven waarin de Hawaïaanse grondwet van destijds werd opgeborgen, samen met nog een aantal voorwerpen zoals o.a. munten. In de toren zijn vier klokken geplaatst. Deze zijn helaas altijd zeer onbetrouwbaar gebleken en lopen gewoonlijk voor of achter op de werkelijke tijd.

Hawaii State Supreme Court

De Hawaii State Supreme Court (Hooggerechtshof van Hawaï) is de hoogste rechtbank van de Amerikaanse deelstaat Hawaii, waar men in beroep kan gaan tegen vonnissen van de lagere rechtbanken. De uitspraken van het gerechtshof zijn bindend voor alle andere rechtsprekende bevoegdheden van de staat. Net zoals haar tegenhangers op het vasteland laat het Hooggerechtshof geen nieuw bewijs toe, maar gebruikt ze alleen materiaal dat al in de voorgaande rechtszaken is gebruikt.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Vakantie Oahu

Vakantie Oahu

Oahu, hoofdeiland van Hawaii

Vakantie Oahu Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Maui

Vakantie Maui

Vakantie tips voor uw rondreis op Maui (Hawaii)

Vakantie Maui Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Kauai

Vakantie Kauai

Vakantie tips voor uw rondreis op Kauai (Hawaii)

Vakantie Kauai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Lanai

Vakantie Lanai

Vakantie tips voor uw rondreis op het Lanai(Hawaii)

Vakantie Lanai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Molokai

Vakantie Molokai

Vakantie tips voor uw rondreis op Molokai (Hawaii)

Vakantie Molokai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Big Island

Vakantie Big Island

Vakantie tips voor uw rondreis op het Big Island (Hawaii)

Vakantie Big Island Hawaii? Klik hier voor al onze reizen naar Big Island. Boek voordelig uw droomreis bij Pacific Island Travel dé Hawaii-specialist.