• Strand op Aitutaki, Cook Eilanden
 • Zonsondergang op Aitutaki, Cook Eilanden
 • Vakantie Cook Eilanden
 • Anatakitaki Cave (Kopeka Cave)
 • Manuia Beach Hotel, Arorangi, Rarotonga
 • Overwater Bungalow bij Aitutaki Lagoon Resort & Spa
0 1 2 3 4 5

Vakantie Cook Eilanden

Tips voor uw vakantie naar de Cook Eilanden

Kaart van Cook Eilanden

Tijdens uw vakantie op de Cook Eilanden is de natuur de grootste attractie. Maak prachtige bergwandelingen, zwem in de kristalheldere lagunes of kijk hoe de trekkende walvissen voorbij komen!

Tips voor uw vakantie naar de Cook Eilanden! Uw droomreis, onze specialiteit!

Op deze pagina vindt u alles over de Cook Eilanden, zoals geografische informatie, de verschillende eilanden en praktische informatie zodat u voorbereid op vakantie naar de Cook Eilanden gaat.

Informatie over een vakantie naar de Cook Eilanden

De Cook Eilanden vormen één van de meest zuidelijke eilandengroepen in de Stille Zuidzee. De eilanden hebben landschappelijk veel overeenkomst met het naburige Frans-Polynesië. Ook de warmte en vriendelijkheid van de Polynesische bevolking komen overeen. Op de Cook Eilanden is de voertaal echter Engels, is het prijspeil aanzienlijk lager en is het aantal bezoekers veel geringer.

Nga-pu-Toru

Nga-pu-Toru is de gezamenlijke naam van de oostelijke eilanden: Atiu, Mauke, Mitiaro en Takutea. De naam betekent in het Rarotongaans, de (nga) wortels (pu) drie (Toru), of in het Nederlands de drie wortels. De naam verwijst naar de families van de Ariki van Atiu, Mauke en Mitiaro. Het eiland Takutea is onbewoond.

Rarotonga: hoofdeiland van de Cook Eilanden

Tijdens uw vakantie op de Cook Eilanden zal een bezoek aan Rarotonga niet ontbreken. Rarotonga is één van de mooiste eilanden van de Pacific en het hoofdeiland van de Cook Eilanden. Op wandeltochten door de steil uit zee oprijzende bergen kunt u volop genieten van de uitbundige begroeiing en het spectaculaire uitzicht. Rarotonga is volledig omringd door prachtige koraalriffen en lagunes.

Ontdek andere Cook Eilanden tijdens uw vakantie

Via binnenlandse vluchten kunt u een aantal van de andere Cook Eilanden bereiken. Er gaan namelijk geen vaste veerboten tussen de bewoonde eilanden. Kies bijvoorbeeld voor het buureiland, Aitutaki op 220 km ten noorden van Rarotonga. Dit eiland staat bekend om haar prachtige lagunes. Of ga naar het eiland Atiu en bezoek de eeuwenoude grotten en spot zeldzame vogelsoorten.

De Cook Eilanden vormen één van de meest zuidelijke eilandgroepen in de Stille Zuidzee. De eilanden hebben landschappelijk veel overeenkomst met het naburige Frans-Polynesië. Ook de warmte en vriendelijkheid van de Polynesische bevolking komen overeen. Op de Cook Eilanden is de voertaal echter Engels, is het prijspeil aanzienlijk lager en is het aantal bezoekers veel geringer.

Rarotonga, hoofdeiland van de Cook Eilanden, is één van de mooiste eilanden van de Pacific. Op wandeltochten door de steil uit zee oprijzende bergen kunt u volop genieten van de uitbundige begroeiing en het spectaculaire uitzicht. Rarotonga is volledig omringd door koraalriffen en lagune's. Op 220 km ten noorden van Rarotonga ligt Aitutaki, een eiland bekend om haar prachtige lagune. Traditie in dans, zang en kunst leeft nog voort in het dagelijks leven op Aitutaki.

Nga-pu-Toru is de gezamenlijke naam van de oostelijke eilanden: Atiu, Mauke, Mitiaro en Takutea. De naam betekent in het Rarotongaans, de (nga) wortels (pu) drie (Toru), of in het Nederlands de drie wortels. De naam verwijst naar de families van de Ariki van Atiu, Mauke en Mitiaro. Het eiland Takutea is onbewoond.

Klik hier voor de online magazine over een vakantie naar de Cook Islands.

Kerngegevens van de Cook Eilanden

 • Landoppervlak: 236 km²
 • Zeeoppervlak: 1.830.000 km²
 • Aantal eilanden: 15
 • Aantal bewoonde eilanden: 15
 • Inwoners: 21.000
 • Inwoners per km²: 88,9
 • Hoofdeiland: Rarotonga
 • Hoofdstad: Avarua
 • Inwoners op het hoofdeiland: 62%

Regionale informatie over de Cook Eilanden

Algemene en Praktische reisinformatie over de Cook Eilanden

Op vakantie naar de Cook Eilanden

Een vakantie op de Cook Eilanden is genieten van een tropisch paradijs! Wilt u graag meer informatie over de Cook Eilanden? Download dan de brochure of neem contact met ons op. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over een vakantie op de Cook Eilanden!

 

Terug naar boven