• Vakantie Mauke - Cook Eilanden
  • Vakantie Mauke - Cook Eilanden
0 1

Vakantie Mauke - Cook Eilanden

Bezoek Mauke tijdens je vakantie Cook Eilanden

Het eiland Mauke, 241 km ten noordoosten van Rarotonga gelegen, lijkt qua landschap veel op Atiu. Het eiland maakt onderdeel uit van de zuidelijke eilandengroep van de Cook eilanden. U treft er grotten, kliffen en prachtige witte stranden. De mogelijkheden om te zwemmen zijn echter beperkt vanwege het dicht op de kust gelegen koraalrif. Mauke (afgeleid van ma uke, "Uke's Land"; ook bekend als Akatokamanava) werd door de Europeanen aanvankelijk Parry's Island genoemd.

Geologie

Mauke is een vrij vlak eiland; de centrale heuvel bevindt zich ongeveer 30 meter boven zeeniveau. Het eiland heeft een omtrek van 18 kilometer. De grond op het eiland is vruchtbaar en geschikt voor landbouw. Mauke wordt omringd door een barrièrerif.

Hoogtepunten van Mauke zijn:

Makatea

Mauke is een opgerezen atol ("raised atol"), d.w.z. het was ooit een volledige atol maar is door de tectonische werking van de aarde omhooggestegen boven zeeniveau. De koraalriffen - aan de omtrek van het eiland - die ooit net onder de zeespiegel lagen vormen nu steile en messcherpe zeekliffen, met grotten en verborgen witte stranden. De druipsteengrotten en kloven (de zgn. Makatea) kunt u bezoeken, er zijn een aantal wandelpaden over het het eiland aangelegd, maar het beste wel met een gids. De Makatea is namelijk dicht begroeit met jungle en vormt een dolhof waar je gemakkelijk de weg kwijt raakt.

Voor meer informatie over de buureilanden van Mauke , ga naar:


Accommodatie(s) bij Mauke

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie bij Mauke.

Hotels en Resorts in Mauke

Een selectie van de hotels en resorts in Mauke:

Tiare Holiday Cottages
Mauke - Cook eilanden
Dit eenvoudige guesthouse bestaat uit 5 studio units, voorzien van keuken met koelkast en thee- & koffie faciliteiten. U deelt de badkamer met eventuele andere gasten. De eigenaar verzorgd excursies. Er worden fietsen en brommers verhuurd. U dient cash geld mee te nemen naar dit eiland daar er op…
Terug naar boven