• Vakantie Mangaia - Cook Eilanden
  • Vakantie Mangaia - Cook Eilanden
0 1

Vakantie Mangaia - Cook Eilanden

Bezoek Mangaia tijdens je vakantie Cook Eilanden

Mangaia is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Cook Eilanden. Het eiland is 51 km² groot en het hoogste punt is 169 m. Op Mangaia wonen ruim 2200 mensen, waarvan de meeste in en om het hoofdplaatsje Oneroa. Er komt slechts één zoogdier voor, de Tongavleerhond (Pteropus tonganus), die een grote verspreiding heeft in de Grote Oceaan. De spectaculaire druipsteengrotten zijn zeer bezienswaardig. Vanaf het hoogste punt van het eiland, Rangimotia Point (169 meter hoogte) heeft u een mooi uitzicht over het eiland en de oceaan.

Geologie & Geografie

Mangaia is geologisch één van de oudste eilanden van de Pacific (meer dan 18 miljoen jaar oud). Bijzonder is dat het eiland is omringd door witte koraalkliffen (koraalrif dat boven water is komen), met in zee een smal koraalrif.

Hoogtepunten van Mangaia zijn:

Makatea

Mangaia is een opgerezen atol ("raised atol"), d.w.z. het was ooit een volledige atol maar is door de tectonische werking van de aarde omhooggestegen boven zeeniveau. De koraalriffen - aan de omtrek van het eiland - die ooit net onder de zeespiegel lagen vormen nu steile en messcherpe zeekliffen, met grotten en verborgen witte stranden. De druipsteengrotten en kloven (de zgn. Makatea) kunt u bezoeken, er zijn een aantal wandelpaden over het het eiland aangelegd, maar het beste wel met een gids. De Makatea is namelijk dicht begroeit met jungle en vormt een dolhof waar je gemakkelijk de weg kwijt raakt.

Voor meer informatie over de buureilanden van Mangaia, ga naar:


Accommodatie(s) bij Mangaia

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie bij Mangaia.

Hotels en Resorts in Mangaia

Een selectie van de hotels en resorts in Mangaia:

Are Moana Bungalows
Budget - Mangaia - Cook eilanden
Deze kleine accommodatie ligt aan de oostkust van Mangaia. Elke bungalow is voorzien van eigen badkamer, terras, plafondventilator en kitchenette. Afgezien van een wasservice en winkel biedt het geen faciliteiten aan, maar gasten kunnen (gratis) gebruik maken van snorkeluitrusting. Er worden fietsen…
Babe's Place
Budget - Mangaia - Cook eilanden
Dit eenvoudige guesthouse ligt in een tropische tuin en bestaat uit 4 units. Ze beschikken over ventilator en eigen badkamer. Het Guesthouse beschikt over een restaurant en bar. Excursies worden verzorgd.
Terug naar boven