Vakantie Manihiki - Cook Eilanden

Vakantie tips voor uw vakantie Cook Eilanden

Het eiland Manihiki is een prachtige atol, dat vooral bekend is vanwege z'n parelkwekerijen (waar zwarte parels worden gekweekt). De parelkwekerij vormt de belangrijkste bron van inkomsten, waar verscheidene families van afhankelijk zijn. De parelkwekers leven in paalhuizen in de lagune boven het water.

Het eiland behoort tot de afgelegen noordelijke groep van de Cook eilanden en wordt sporadisch door toeristen bezocht. Bezoekers kunnen evt. verblijven in een paalhuis bij één van de families. Er zijn slechts twee vluchten per week (op donderdag en zaterdag) tussen Rarotonga en Manihiki).

Geologie & Geografie

Manihiki is een driehoekig atol, bestaande uit 40 kleine motu's welke door middel van een koraalrif zijn verbonden. Het ligt 1160 kilometer ten noorden van Rarotonga en wordt beschouwd als één van de mooiste eilanden van de archipel. Het eiland heeft een oppervlakte van 4 km² en wordt bewoond door ca. 280 mensen.

Het eiland Manihiki geeft zijn naam aan het Manihiki Plateau, een oceanisch plateau in het zuidwesten van de Stille Oceaan. Het plateau werd gevormd door vulkanische activiteit zo'n 125 tot 120 miljoen jaar geleden, tijdens het midden van de krijt periode aan de grens van een triple junction, genaamd de Tongareva triple junction.

Hoogtepunten van Manihiki zijn:

  • Parelkwekerijen

Voor meer informatie over de buureilanden van Manihiki , ga naar:


Accommodatie(s) bij Manihiki

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie bij Manihiki.

Hotels en Resorts in Manihiki

Een selectie van de hotels en resorts in Manihiki:

Er zijn geen hotels gevonden.


Terug naar boven