Corona en reisadvies Australië

Momenteel is het door de COVID-19 maatregelen nog steeds niet mogelijk vanuit Europa naar Australië te reizen voor een vakantie. Wilt u toch een vakantie naar Australië plannen voor 2022 of 2023? Neem dan gerust contact met ons op. 

Wanneer gaan de grenzen van Australië weer open?

Een duidelijk antwoord op deze vraag is helaas nog niet te geven. Momenteel zijn de grenzen nog steeds gesloten voor Europese vakantiegangers. 

We verwachten dat Australië de grenzen voor gevaccineerde Europeanen weer opent in het voorjaar van 2022. Op dit moment is bijna 92,6% van de Australische bevolking* volledig gevaccineerd en is Australië begonnen aan een gefaseerde opening van de grens voor Europese vakantiegangers. De opening wordt vertraagd door de snelle verspreiding van de omikron variant van het virus. Op dit moment zijn de bepaalde staten van Australië (New South Wales, Victoria, Canberra en vanaf 22 januari ook Queensland) al geopend voor gevaccineerde vakantiegangers uit Singapore, Japan en Zuid-Korea. Ook bepaalde andere groepen reizigers zoals internationale studenten en Working Holidays Makers zijn welkom in bovenstaande staten.  

*het betreft een percentage van de bevolking dat in aanmerking komt voor vaccinatie. 

Check altijd de meest actuele informatie omtrent reizen naar Australië. Wij verwijzen u hiervoor door naar de website van de Australische overheid, klik hier.
Pacific Island Travel is niet verantwoordelijk voor veranderingen in de inreisvoorwaarden van de Australische overheid. Dit geldt natuurlijk ook voor al onze andere bestemmingen.