• Vakantie Gladstone - Australië
0

Vakantie Gladstone - Australië

Bezoek Gladstone tijdens je rondreis Australië

Gladstone is een drukke havenstad, met allerlei industrieën zoals: aluminiumverwerking, zware chemie en olieverwerking. De haven van Gladstone is - na Brisbane - de grootste haven van Queensland. De stad heeft een bevolking van ca. 30.000 mensen.

Voor de Europese kolonisatie was de Gladstone regio het leefgebied an de Baiali (of Byellee) en Goreng goreng Aboriginals. In mei 1770 voer James Cook in het donker langs de haven van Gladstone. Matthew Flinders echter zag als eerste de haven tijdens zijn ontdekkingsreis in augustus 1802. Hij noemde de haven Port Curtis, naar admiraal Roger Curtis, een man die Flinders jaren eerder assisteerde bij Kaap de Goede Hoop. John Oxley verkende de haven en het omringende land in november 1823. Hij was niet erg positief over de regio. Hij vond de haven moeilijk bereikbaar, het land te droog en het hout waardeloos voor bouwdoeleinden.

Niettemin werd er een kolonie opgericht bij Port Curtis, bedoeld om gevangenen te huisvesten. Kolonel George Barney's leidde de expeditie. Op 25 januari, 1847 kwam het schip de Lord Auckland aan, met aan boord 87 soldaten en gevangenen. Het schip liep vast op het zuidelijke puntje van Facing Island. De kolonisten verbleven zeven weken op het eiland voordat ze gered werden door het vrachtschip Thomas Lowry. Ze vestigden zich uiteindelijk aan de kust, op een plaats die nu bekend staat als Barney Point.

Op 30 januari werd Barney officieel de luitenant gouverneur van de nederzetting. Het duurde amper twee maanden voordat men het plan om het gebied te gebruiken voor gevangenen liet varen. Doordat een wijziging in de regering van Engeland, werden Barney en de overige kolonisten teruggeroepen. De interesse in de regio bleef echter. Tegen 1853, onderzocht Francis MacCabe het gebied om er een nieuw dorp te stichten. In die tijd kwamen ook veel gevangenen vrij. Deze ex-gevangenen vestigden zich onder andere in dit nieuwe dorp.

Het dorp werd vernoemd naar de Britse William Gladstone. Tot 1893 ontwikkelde Gladstone zich langzaam. Toen werd er een vleesverwerkingsbedrijf gevestigd bij Parsons Point. In 1963 werd Queensland Alumina Limited, een aluminium-verwerkingsbedrijf, opgericht op de plek van deze oude fabriek. Tegelijkertijd werden de havenfaciliteiten van Gladstone uitgebreid en de stad belandde in een periode van snelle industriële en economische ontwikkeling.

Gladstone heeft heeft een historisch centrum, met diverse historische gebouwen en een aantal fraaie straten. Er kan goed worden gewinkeld in Gladstone. Daarnaast beschikt Gladstone over allerlei parken en botanische tuinen waar gezwommen kan worden en waar gewandeld en gebarbecued kan worden. Belangrijkste attractie in Gladstone is de Gladstone Art Gallery & Museum, gevestigd in het oude gemeentehuis op de hoek van Goondoon Street en Bramston Street. Vanaf de Aucklan Point Lookout heeft u een goed uitzicht over de haven en de stad. Gladstone wordt door toeristen vaak aangedaan op doorreis naar het voor de kust gelegen Heron Island.

Hoogtepunten van Gladstone zijn:

Hoogtepunten van Gladstone

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Gladstone.


Boyne Island

De fraaie zandstranden op Boyne Island en bij Tannum Sands zijn populair, waar u heerlijk kan relaxen.

Gladstone Art Gallery & Museum

de Gladstone Art Gallery & Museum, gevestigd in het oude gemeentehuis op de hoek van Goondoon Street en Bramston Street. Het museum heeft een kleine verzameling contemporaine Australische schilderijen en keramiek.

Gladstone Marina

Een lokale attractie is de Gladstone Marina (aan de oostkant van de stad - bij de oceaan), waar men kan relaxen en picknicken of BBQ-en.

Lake Awoonga

Lake Awoonga ligt ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Gladstone. Dit recreatiepark is populair bij bezoekers uit heel Australië. Er zwemmen veel soorten vis maar er leven ook veel andere zoogdieren en vogels. Daarnaast is Lake Awoonga de belangrijkste drink-waterreservoir van Gladstone.

Millenium Esplanade

De Millennium Esplanade (aan de zuidoostzijd van de stad) is één van de attracties. Er zijn daar vele mogelijkheden om beschut te zitten, te wandelen en te BBQ-en aan het uitgestrekte strand.

Wilson Island

Wilson Island is een klein paradijselijk eiland met een resort erop. Het is de habitat voor zeeschildpadden en verschillende watervogelsoorten. U kunt hier goed snorkelen en duiken. Wilson Island ligt ongeveer 80 km ten noordoosten van Gladstone en is per boot te bereiken vanuit het op 15 km afstand gelegen Heron Island (2 uur varen vanaf Gladstone via Heron Island en 40 minuten varen vanaf Heron Island).

Reizen naar Australië

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Australië geselecteerd:


Australië Flydrive - geniet in uw eigen tempo
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Geniet in uw eigen tempo! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1860,- per persoon
Australië Flycamper reis - Vrijheid ten top!
27-daagse rondreis Australië! Deze camper reis is inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Deze camper reis biedt u maximale vrijheid! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid per camper reizen. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Kiest u voor de oostkust kunt u bijvoorbeeld ook een camping bij het strand zoeken. Het ultieme gevoel van vrijheid is ook dat u kunt lunchen op de meest bijzondere plekken met uw eigen boterham. Met deze flycamper reis kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1990,- per persoon
Australië en het grandioze Zuidoosten + Bali
28-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Singapore Airlines
Een heerlijke reis om te ontsnappen aan de Nederlandse winter. U vliegt naar Adelaide en haalt daar een huurauto op waarmee u in 16 dagen door het grandioze Zuidoosten naar Sydney rijdt. De route kunt u zelf bepalen of vooraf door ons laten vastleggen. Na een aantal dagen genieten in Sydney vliegt u naar Bali waar u de reis afsluit met een aantal relaxdagen aan het strand.
Al vanaf € 2520,- per persoon
Australië reis - Sydney, Outback & Reef
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Emirates, verblijf Sydney, Red Centre en autohuur
Bij deze afwisselende reis maakt u kennis met de contrasten van het Australische landschap. U bezoekt de Metropool Sydney, de uitgestrekte woeste Outback en de gevarieerde groene en tropische oostkust van Cairns tot aan Brisbane. In de Outback maakt u in een kleine groep (max. 16 personen) een comfortabele kampeersafari. U bezoekt Ayers Rock, de Olgas en Kings Canyon. Langs de oostkust heeft u de keuze uit een huurauto of camper waarbij u zelf uw route en reistempo bepaalt.
Al vanaf € 3085,- per persoon
Verlaten Westkust - 29 dagen
29 daagse Australië vakantie inclusief vlucht met Singapore Airlines, hotelovernachtingen en autohuur.
De westkust met haar overwegend onbekende nationale parken biedt een interessante variatie aan landschappen en een indrukwekkende flora en fauna. Ontdek het authentieke Australië!
Al vanaf € 4125,- per persoon
Australië Flydrive - East Coast Discovery
27 dagen inclusief vlucht met Cathay Pacific, 24 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Een goede voorbereiding op uw reis naar Australië is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in een beperkte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Australië willen zien. Er is vaak tijd te kort om alles te zien. Gelukkig kunnen we u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te voordoen aan hotels zoeken en u bent ervan verzekerd dat u steeds overnacht in perfecte accommodaties. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 4440,- per persoon
Rondreis Australië en Fiji
29 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam met Cathay Pacific en Fiji Airways
Tropisch Cairns en het Great Barrière Rif, de Outback van Australië, kosmopolitisch Sydney en één van de 333 eilanden van Fiji. U treft het allemaal in deze 29 daagse reis. Laat u verassen door de contrasten van Australië en de vriendelijke bewoners van Fiji.
Al vanaf € 4450,- per persoon
Melanesia Explorer - Sydney, Vanuatu en Fiji
23 dagen Sydney, Vanuatu en Fiji inclusief vlucht met Cathay Pacific, 19 hotelovernachtingen, transfers en excursies.
Een droomcombinatie van de metropool Sydney en 2 zeer uiteenlopende Zuidzee bestemmingen. Ontdek de onbekende cultuur, rituelen en gebruiken van Vanuatu en maak kennis met de eilanden Efate, Tanna en Santo. Reis door naar Fiji en verken het hoofdeiland in eigen tempo. Fiji, waar de bevolking een vrolijkheid en liefde voor het leven heeft die je bijna nergens anders in de wereld aantreft. Islandhoppen in de Stille Zuidzee, laat u betoveren!
Al vanaf € 4935,- per persoon
Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon
Wereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti 22 dgn
22 dagen wereldreis met Peru, Paaseiland, Tahiti, Australië en Hong Kong
Een wereldreis is nog steeds iets bijzonders. Maak kennis met fascinerende metropolen als Sydney en Hong Kong, indrukwekkende Inca ruïnes zoals Machu Picchu en het mythische Paaseiland. Ontspan ondertussen een paar dagen in Tahiti, het paradijs van de Stille Zuidzee. Een unieke combinatie. Keuze uit twee hotelcategorieën: 3 * hotels (Standard (=STD)) of 4 * hotels (Superior (=SUP)).
Al vanaf € 8500,- per persoon

Hotels en Resorts in Gladstone

Een selectie van de hotels en resorts in Gladstone:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Australië

Voor informatie over vervoer in Australië verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Australië-pagina.

Terug naar boven