• Vakantie Norfolk Island - Australië
  • Vakantie Norfolk Island - Australië
  • Vakantie Norfolk Island - Australië
0 1 2

Vakantie Norfolk Island - Australië

Tips voor uw rondreis Norfolk Island!

Norfolk Island is een groene vlek midden in de Stille Oceaan en het enige overzeese gebiedsdeel van Australië met zelf-bestuur. Norfolk Island ligt ongeveer 1700 km ten noord-oosten van Sydney en 1000 km ten noordwesten van Auckland.

Het eiland meet maar 8 bij 5 kilometer en is van vulkanische oorsprong. Het eiland is 36 km² groot en het hoogste punt is de Mount Bates (319 m). De kustlijn bestaat grotendeels uit hoge kliffen en alleen een klein deel, nabij het historische hoofdstadje Kingston, is vlak.

Kingston werd ooit door gevangenen gebouwd en is een bezienswaardigheid op zich, vooral de oude begraafplaats is bijzonder. Veel oude gebouwen die de tijd overleefd hebben zijn ingericht als museum. Burnt Pine - het economische centrum van het eiland - is de enige andere plaats op het eiland. Hier zijn onder andere een postkantoor en een bank te vinden.

Captain Cook zag het eiland voor het eerst in 1774 en noemde het Norfolk Island, ter ere van de hertogin van Norfolk. Norfolk was één van de eerste Europese vestigingsplaatsen in het zuid-westen van de Stille Oceaan. Op 6 maart 1788 (minder dan 2 maanden nadat in New South Wales een strafkolonie was gesticht) arriveerden luitenant Philip Gidley King en 22 anderen (inclusief 15 convicts ) in het huidige Kingston. Het leven op Norfolk was moeilijk. De grond was vruchtbaar, maar het terugdringen van het regenwoud was moeilijk en de oogst werd aangevallen door ratten en pape-gaaien. Ondanks deze moeilijkheden groeide de bevolking tot 1100. De nederzetting slaagde er echter niet in zichzelf te onderhouden en het bleek lastig en kostbaar de nederzetting in stand te houden.

Vanaf 1806 werden de bewoners geleidelijk aan overgebracht naar Van Diemensland (Tasmanië). In 1814 was de nederzetting geheel verlaten en werden alle gebouwen vernietigd om ongeautoriseerde bewoning van het eiland te ontmoedigen. Norfolk bleef 11 jaar lang onbewoond.

In 1825 werd een tweede strafkolonie gevestigd, zonder vrije migranten, waar de zwaarste criminelen (convicts) vanuit New South Wales en Van Diemensland naar toe gezonden werden. De omstandig-heden waren zwaar en onmenselijk, waar-door moord, muiterij en ontsnappingspogingen veel voorkwamen. De enige uitzondering was de periode tussen 1840 en 1844 toen de behandeling van gevangenen drastisch verbeterde onder het bewind van kapitein Alexander Maconochie, een verlichte gevangenishervormer. Tijdens de tweede vestigingsperiode bereikte de omvang van het aantal gevangenen een maximum van 2000. De mooie gebouwen in Kingston werden in die periode door gevangenen gebouwd. Aangezien de publieke opinie zich tegen de gevangeniskolonie keerde, werden rond 1855 alle gevangenen overgebracht naar Port Arthur en Nieuw-Norfolk in Van Diemensland (Tasmanië).

Ook voor sportliefhebbers biedt het eiland veel mogelijkheden. Paardrijden, golfen, diepzeeduiken, vissen en veel andere sporten behoren tot de mogelijkheden. Norfolk is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ga wandelen in het Norfolk Island National Park of breng een bezoek aan de Norfolk Island Botanic Garden.

Houdt u er rekening mee dat u in bezit bent van een re-entry visum voor Australië wanneer u een bezoek brengt aan Norfolk Island.

Afstammelingen van de Muiters van de Bounty

In 1856 kwamen op Norfolk Island de afstammelingen van de muiters van het schip de Bounty wonen omdat Pitcairn Island, waar zij oorspronkelijk woonden, te klein werd. Tegenwoordig heeft het eiland ongeveer 2000 inwoners waarvan 40% afstamt van de oorspronkelijke muiters.

Hoogtepunten van Norfolk Island zijn:

terug naar boven

Hoogtepunten van Norfolk Island

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Norfolk Island.


Norfolk Island National Park

Door het milde klimaat en de vruchtbare grond is het eiland begroeid met inheemse planten en bomen, waarvan er ongeveer 40 uniek zijn en nergens anders voorkomen. Veel van deze vegetatie kunt u vinden in het Norfolk Island National Park, op het noordelijke deel van het eiland, waar diverse uitgezette wandeltochten te maken zijn. In het park liggen twee heuvels, Mount Pitt en Mount Bates, vanwaar u fantastische uitzichten over het eiland hebt. Er komen drie zoogdieren voor, de geïntroduceerde Polynesische rat (Rattus exulans) en Zwarte rat (Rattus rattus) en de vleermuis Chalinolobus gouldii, die lokaal uitgestorven is.

Norfolk Island Botanic Gardens

De Norfolk Island Botanic Gardens werden in 1986 is opgericht door de regeringen van Australië en Norfolk om de flora van Norfolk aan het publiek te tonen. Oor-spronkelijk had Pat Moore 0,6 ha van de tuin in haar bezit en ze creëerde een tuin die in aanzien stond. In 1993 werd een stuk regenwoud van 4,9 hectare aangekocht en aan de botanische tuin toegevoegd. De botanische tuin maakt deel uit van Norfolk Island National Park and Botanic Garden.

Van alle planten in de botanische tuin, is de kamerden (Araucaria heterophylla) de bekendste. Deze plant wordt in Europa als kamerplant verkocht en komt van oorsprong alleen op Norfolk in het wild voor. Kawakawa (Macropiper excelsum) is een verwant van de peper (Piper nigrum) die net als de peper als specerij kan worden gebruikt. Abutilon julianae is een soortAbutilon waarvan van 1913 tot 1985 werd gedacht dat hij was uitgestorven, tot hij werd herontdekt. Hibiscus insularis is een soort Hibiscus die endemisch op het nabijgelegen Phillip Island. Er zijn nog vele andere plantensoorten te zien, waaronder een aantal soorten die alleen op Norfolk in het wild voorkomen.

Emily Bay

Een andere activiteit die de moeite waard is om hier te ondernemen, is een bezoek aan Emily Bay. Vanaf dit afgelegen strand, vertrekken kleine boten met glazen bodem voor een tocht door de baai waarbij u een fantastisch zicht heeft over de hier groeiende koralen.

Reizen naar Australië

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Australië geselecteerd:


Australië Flydrive - geniet in uw eigen tempo
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Geniet in uw eigen tempo! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1860,- per persoon
Australië Flycamper reis - Vrijheid ten top!
27-daagse rondreis Australië! Deze camper reis is inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Deze camper reis biedt u maximale vrijheid! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid per camper reizen. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Kiest u voor de oostkust kunt u bijvoorbeeld ook een camping bij het strand zoeken. Het ultieme gevoel van vrijheid is ook dat u kunt lunchen op de meest bijzondere plekken met uw eigen boterham. Met deze flycamper reis kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1990,- per persoon
Australië en het grandioze Zuidoosten + Bali
28-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Singapore Airlines
Een heerlijke reis om te ontsnappen aan de Nederlandse winter. U vliegt naar Adelaide en haalt daar een huurauto op waarmee u in 16 dagen door het grandioze Zuidoosten naar Sydney rijdt. De route kunt u zelf bepalen of vooraf door ons laten vastleggen. Na een aantal dagen genieten in Sydney vliegt u naar Bali waar u de reis afsluit met een aantal relaxdagen aan het strand.
Al vanaf € 2520,- per persoon
Australië reis - Sydney, Outback & Reef
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Emirates, verblijf Sydney, Red Centre en autohuur
Bij deze afwisselende reis maakt u kennis met de contrasten van het Australische landschap. U bezoekt de Metropool Sydney, de uitgestrekte woeste Outback en de gevarieerde groene en tropische oostkust van Cairns tot aan Brisbane. In de Outback maakt u in een kleine groep (max. 16 personen) een comfortabele kampeersafari. U bezoekt Ayers Rock, de Olgas en Kings Canyon. Langs de oostkust heeft u de keuze uit een huurauto of camper waarbij u zelf uw route en reistempo bepaalt.
Al vanaf € 3085,- per persoon
Verlaten Westkust - 29 dagen
29 daagse Australië vakantie inclusief vlucht met Singapore Airlines, hotelovernachtingen en autohuur.
De westkust met haar overwegend onbekende nationale parken biedt een interessante variatie aan landschappen en een indrukwekkende flora en fauna. Ontdek het authentieke Australië!
Al vanaf € 4125,- per persoon
Australië Flydrive - East Coast Discovery
27 dagen inclusief vlucht met Cathay Pacific, 24 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Een goede voorbereiding op uw reis naar Australië is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in een beperkte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Australië willen zien. Er is vaak tijd te kort om alles te zien. Gelukkig kunnen we u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te voordoen aan hotels zoeken en u bent ervan verzekerd dat u steeds overnacht in perfecte accommodaties. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 4440,- per persoon
Rondreis Australië en Fiji
29 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam met Cathay Pacific en Fiji Airways
Tropisch Cairns en het Great Barrière Rif, de Outback van Australië, kosmopolitisch Sydney en één van de 333 eilanden van Fiji. U treft het allemaal in deze 29 daagse reis. Laat u verassen door de contrasten van Australië en de vriendelijke bewoners van Fiji.
Al vanaf € 4450,- per persoon
Melanesia Explorer - Sydney, Vanuatu en Fiji
23 dagen Sydney, Vanuatu en Fiji inclusief vlucht met Cathay Pacific, 19 hotelovernachtingen, transfers en excursies.
Een droomcombinatie van de metropool Sydney en 2 zeer uiteenlopende Zuidzee bestemmingen. Ontdek de onbekende cultuur, rituelen en gebruiken van Vanuatu en maak kennis met de eilanden Efate, Tanna en Santo. Reis door naar Fiji en verken het hoofdeiland in eigen tempo. Fiji, waar de bevolking een vrolijkheid en liefde voor het leven heeft die je bijna nergens anders in de wereld aantreft. Islandhoppen in de Stille Zuidzee, laat u betoveren!
Al vanaf € 4935,- per persoon
Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon
Wereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti 22 dgn
22 dagen wereldreis met Peru, Paaseiland, Tahiti, Australië en Hong Kong
Een wereldreis is nog steeds iets bijzonders. Maak kennis met fascinerende metropolen als Sydney en Hong Kong, indrukwekkende Inca ruïnes zoals Machu Picchu en het mythische Paaseiland. Ontspan ondertussen een paar dagen in Tahiti, het paradijs van de Stille Zuidzee. Een unieke combinatie. Keuze uit twee hotelcategorieën: 3 * hotels (Standard (=STD)) of 4 * hotels (Superior (=SUP)).
Al vanaf € 8500,- per persoon

Hotels en Resorts in Norfolk Island

Een selectie van de hotels en resorts in Norfolk Island:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Australië

Voor informatie over vervoer in Australië verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Australië-pagina.

Terug naar boven