• Vakantie Byron Bay - Australië
  • Vakantie Byron Bay - Australië
  • Vakantie Byron Bay - Australië
  • Vakantie Byron Bay - Australië
  • Vakantie Byron Bay - Australië
0 1 2 3 4

Vakantie Byron Bay - Australië

Bezoek Byron Bay tijdens je rondreis Australië

Byron Bay ligt op een landtong waarvan de uiterste punt - Cape Byron - de meest oostelijke punt van het Australische vasteland vormt. De stad ligt niet aan de Pacific Highway, maar ongeveer 20 km daar vanaf, waardoor het niet het doorgaande verkeer te verduren krijgt zoals bij veel andere plaatsjes langs de oostkust.

Byron Bay heeft momenteel ca. 5.600 inwoners, het ligt een kleine 800 km noordelijk van Sydney en 200 km zuidelijk van Brisbane.

Het gebied kent een lange geschiedenis en is al vele miljoenen jaren geleden ontstaan na een gigantische vulkaan uitbarsting. De omgeving was bijzonder vruchtbaar met een overvloed aan voedsel en was een ontmoetings-plaats, 'cawanbah' in Aboriginal taal, van verschillende Aboriginal stammen uit de omgeving. De Aboriginals leefden hier al zeker 22.000 jaar geleden, wat blijkt uit de opgravingen die men in deze omgeving gedaan heeft. De stammen die hier leefden waren de Bunjalung, de Arkwal en de Minjunbal. Op het moment dat de eerste Europeanen hier kwamen, woonden hier ongeveer 500 Aboriginals.

Captain Cook zeilde in 1770 voorbij deze landtong en noemde het Cape Byron, vernoemd naar Admiraal John Byron, een Britse zeevaarder. In 1884 werd hier pas de eerste nederzetting gesticht en heette toen nog Cawanbah, naar de Aboriginal naam. De eerste kolonisten leefden van de houtkap, en gebruikte het haventje van Cawanbah om het hout te verschepen. In 1884 werd het land bij opbod verkocht en de nederzetting groeide uit tot een dorp. In 1894 werd een spoorlijn aan-gelegd en kreeg het plaatsje zijn huidige naam: Byron Bay.

Door de houtkap waren grote kale plekken ontstaan die volledig door grasland overwoekerd waren. Dit was voor een aantal veeboeren het sein hier een veehouderij te starten. Dit werd een steeds belangrijkere bron van inkomsten. Het vlees en de melk werden verwerkt in slachterijen en zuivel-fabrieken. In de zuivelfabriek werd voornamelijk boter ge-produceerd en ontstond hier de grootste boterproducent van het zuidelijk halfrond. Later kwamen er ook varkenshouderijen, en een levendige vleesexport bloeide op. Uiteindelijk werden de fabrieken begin jaren '60 gesloten en diende zich een nieuwe bron van inkomsten aan; het toerisme.

Meest markante gebouw van Byron Bay is de vuurtoren op het schiereiland Cape Byron. Naast de historische Cape Byron Lighthouse, staan de volgende plaatsen op de nationale erfgoedlijst:

  • Broken Head Nature Reserve (ten zuiden van Byron Bay)
  • Brunswick Heads Nature Reserve (ten noorden van Byron Bay)
  • Julian Rocks Nature Reserve
  • Two Sisters Rocks (ten zuiden van Byron Bay)

Een andere populaire trekpleister vormen de walvissen‚ die u hier tussen juni en september kunt spotten.

Hippie Tourism & Festivals

Het toerisme kwam langzaam op gang in de jaren zestig, toen de eerste surfers uit de omgeving van Sydney de zeer geschikte branding ontdekte in combinatie met fantastische stranden. In de jaren daarna kreeg de plaats steeds meer bekendheid als toeristenplaats en trok het in het begin veel backpackers en 'hippies'. De invloed uit de hippie tijd is ook nu nog zichtbaar en komen tot uiting in de veelvuldig georganiseerde festivals. Vooral het jaarlijkse Jazz Festival is populair en trekt jaarlijks ongeveer 16.000 bezoekers. Andere evenementen die in Byron Bay georganiseerd worden zijn muziekfestivals zoals het East Coast Blues & Roots Music Festival, het Byron Bay Writers Festival, het Byron Bay Film Festival en het Byron Underwater Festival.

Hoogtepunten van Byron Bay zijn:

terug naar boven

Hoogtepunten van Byron Bay

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Byron Bay.


Cape Byron Lighthouse

Een bezoek aan de vuurtoren die op het uiterste puntje van Cape Byron staat, is de moeite waard. De Cape Byron Lighthouse werd geopend in 1901 en is de krachtigste van Australië (2.200.000 cd, zichtbaar tot 27 zeemijlen of 50 kilometer). Vanaf het punt waar de vuurtoren staat heeft u een prachtig uitzicht over de Oceaan en de omgeving.

Whalewatching

Tussen juni en september kunt u Bultrug walvissen spotten die hier in deze maanden voorbij zwemmen. Er worden vanuit Byron Bay 'Whale Watching' trips georganiseerd en is de kans groot dat u deze dieren kunt observeren.

Julian Rocks

Het Julian Rocks Nature Reserve is vooral populair bij diepzeeduikers en snorkelaars. De wateren rondom deze rotsen zijn sinds 1982 beschermt gebied en er leven hier diverse soorten vissen. Maar ook zeeschildpadden en haaien kunt u hier aantreffen.

Reizen naar Australië

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Australië geselecteerd:


Australië Flydrive - geniet in uw eigen tempo
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Geniet in uw eigen tempo! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1860,- per persoon
Australië Flycamper reis - Vrijheid ten top!
27-daagse rondreis Australië! Deze camper reis is inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Deze camper reis biedt u maximale vrijheid! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid per camper reizen. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Kiest u voor de oostkust kunt u bijvoorbeeld ook een camping bij het strand zoeken. Het ultieme gevoel van vrijheid is ook dat u kunt lunchen op de meest bijzondere plekken met uw eigen boterham. Met deze flycamper reis kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1990,- per persoon
Australië en het grandioze Zuidoosten + Bali
28-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Singapore Airlines
Een heerlijke reis om te ontsnappen aan de Nederlandse winter. U vliegt naar Adelaide en haalt daar een huurauto op waarmee u in 16 dagen door het grandioze Zuidoosten naar Sydney rijdt. De route kunt u zelf bepalen of vooraf door ons laten vastleggen. Na een aantal dagen genieten in Sydney vliegt u naar Bali waar u de reis afsluit met een aantal relaxdagen aan het strand.
Al vanaf € 2520,- per persoon
Australië reis - Sydney, Outback & Reef
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Emirates, verblijf Sydney, Red Centre en autohuur
Bij deze afwisselende reis maakt u kennis met de contrasten van het Australische landschap. U bezoekt de Metropool Sydney, de uitgestrekte woeste Outback en de gevarieerde groene en tropische oostkust van Cairns tot aan Brisbane. In de Outback maakt u in een kleine groep (max. 16 personen) een comfortabele kampeersafari. U bezoekt Ayers Rock, de Olgas en Kings Canyon. Langs de oostkust heeft u de keuze uit een huurauto of camper waarbij u zelf uw route en reistempo bepaalt.
Al vanaf € 3085,- per persoon
Verlaten Westkust - 29 dagen
29 daagse Australië vakantie inclusief vlucht met Singapore Airlines, hotelovernachtingen en autohuur.
De westkust met haar overwegend onbekende nationale parken biedt een interessante variatie aan landschappen en een indrukwekkende flora en fauna. Ontdek het authentieke Australië!
Al vanaf € 4125,- per persoon
Australië Flydrive - East Coast Discovery
27 dagen inclusief vlucht met Cathay Pacific, 24 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Een goede voorbereiding op uw reis naar Australië is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in een beperkte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Australië willen zien. Er is vaak tijd te kort om alles te zien. Gelukkig kunnen we u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te voordoen aan hotels zoeken en u bent ervan verzekerd dat u steeds overnacht in perfecte accommodaties. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 4440,- per persoon
Rondreis Australië en Fiji
29 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam met Cathay Pacific en Fiji Airways
Tropisch Cairns en het Great Barrière Rif, de Outback van Australië, kosmopolitisch Sydney en één van de 333 eilanden van Fiji. U treft het allemaal in deze 29 daagse reis. Laat u verassen door de contrasten van Australië en de vriendelijke bewoners van Fiji.
Al vanaf € 4450,- per persoon
Melanesia Explorer - Sydney, Vanuatu en Fiji
23 dagen Sydney, Vanuatu en Fiji inclusief vlucht met Cathay Pacific, 19 hotelovernachtingen, transfers en excursies.
Een droomcombinatie van de metropool Sydney en 2 zeer uiteenlopende Zuidzee bestemmingen. Ontdek de onbekende cultuur, rituelen en gebruiken van Vanuatu en maak kennis met de eilanden Efate, Tanna en Santo. Reis door naar Fiji en verken het hoofdeiland in eigen tempo. Fiji, waar de bevolking een vrolijkheid en liefde voor het leven heeft die je bijna nergens anders in de wereld aantreft. Islandhoppen in de Stille Zuidzee, laat u betoveren!
Al vanaf € 4935,- per persoon
Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon
Wereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti 22 dgn
22 dagen wereldreis met Peru, Paaseiland, Tahiti, Australië en Hong Kong
Een wereldreis is nog steeds iets bijzonders. Maak kennis met fascinerende metropolen als Sydney en Hong Kong, indrukwekkende Inca ruïnes zoals Machu Picchu en het mythische Paaseiland. Ontspan ondertussen een paar dagen in Tahiti, het paradijs van de Stille Zuidzee. Een unieke combinatie. Keuze uit twee hotelcategorieën: 3 * hotels (Standard (=STD)) of 4 * hotels (Superior (=SUP)).
Al vanaf € 8500,- per persoon

Hotels en Resorts in Byron Bay

Een selectie van de hotels en resorts in Byron Bay:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Australië

Voor informatie over vervoer in Australië verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Australië-pagina.

Terug naar boven