Karijini National Park

Bezoek Karijini National Park tijdens je rondreis Western Australia

De Karijini wordt beschouwd als één van de meest spectaculaire parken van Western Australia. Door miljoenen jaren erosie zijn diepe kloven uitgesleten en dramatische watervallen gecreëerd die meters naar beneden storten.

Het gebied leent zich perfect voor een wandeling die af en toe kan worden afgewisseld door een plons in een van de vele waterpoelen. Op het knooppunt van vier kloven biedt een uitkijkpunt‚ vooral in de ochtend en late middag‚ een schitterend uitzicht op prachtig gekleurde Australische bodems en de uitgestrekte vlakte die wordt gesteund door de schijnbaar eindeloze horizon.

Het Karijini National Park heeft een oppervlakte van 6274 km², het park was opgericht in 1969. Het Karijini National Park strekt zich uit over de Hamersley Range in de regio Pilbara. Voorheen was het park bekend onder de naam Hamersley Range.

Dit ruige natuurpark lijkt op de Kimberleys, maar de kloven zijn in Karijini langer, nauwer en dieper, er zijn meer watervallen en het gebied wordt veel minder bezocht.

Het park omvat drie soorten landschappen : glooiende heuvels met eucalyptusbossen, lagen droog "shurbland" en in het noorden vindt u spectaculaire kloven.

In de Australische lente is het park bedekt met tapijten van wilde bloemen.

Ofschoon er een verharde weg dwars door het park loopt, heeft u een 4wd nodig om bij de mooiste gorges en "lookouts" te komen.

Het mijnwerkersplaatsje Tom Price ligt het dichtst bij het park (1 uur rijden) en Port Hedland ligt op 3 uur rijden. Karijini National Park ligt hemelsbreed ongeveer 1055 km ten noordoosten van Perth.

Hoogtepunten van Karinjani National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Karinjani National Park.

  • Watervallen
  • Mooie kloven
  • Eucalyptusbossen