Jervis Bay

Bezoek Jervis Bay tijdens je rondreis Australië

Vakantie Jervis Bay - Australië

Bezoek Jervis Bay tijdens je rondreis Australië

Op ongeveer drie uur rijden ten zuiden van Sydney ligt Jervis Bay‚ één van de hoofdattracties van de schitterende South Coast. Jervis Bay ontleend zijn naam aan een voormalige Britse admiraal. De plaats is in 1791 gesticht.

Jervis Bay is gekend om z'n zandstranden, het zand staat officieel bekend als het witste zand ter wereld. De badplaats is zeer populair bij snorkelaars en duikers en oook om walvissen te spotten (jun-nov). Maar er zijn nog tal van andere activiteiten mogelijk. Denk aan een zeiltocht over de azuurblauwe wateren‚ een kajakavontuur over rustige kreekjes of een wandeling met een Aboriginal gids door het prachtige Booderee National Park.

In het Lady Denman Maritime Museum leert u over de lokale geschiedenis en wandelt u tussen de mangroves.

De Royal Australian Navy gebruikt Jervis Bay voor opleiding, met inbegrip van een klein deel van het marine park.

Hoogtepunten van Jervis Bay

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Jervis Bay.

Jervis Bay Marine Park

JervisBay MarinePark ligt ongeveer180 kilometerten zuiden vanSydney en 20 kmten zuidoosten vanNowrain hetBatemans Baymarinebioregio. Het beslaatmeer dan 100 kmvan de kustlijnen de aangrenzendeoceaandie zich uitstrekt vanKinghornPointin het noorden totSussexInletin het zuidenen bevathet grootste deel vanJervis Bay.Erzijn verschillendehabitatsinhetparkvertegenwoordigd. Hetis de thuisbasis vaneen unieke mix vantropische en gematigdesoorten, waaronderde weedy sea-dragon, eastern blue devil fish, whale, bottlenose dolphin, little penguin, fur seal and the endangered grey nurse shark. Dit populairemarine parkis - ondanks haar beschermde status - geschikt vooreen breed scala aanrecreatieve activiteiten, zoals vissen, duiken, varen, surfen enandere strandactiviteiten.

Booderee National Park / Jervis Bay National Park

BoodereeNational Park is de nieuwe naam voor het Jervis Bay National Park, die door de WreckBayAboriginalGemeenschap is gekozen toen het park in 1995 aan hen werd teruggegeven. Boodereeiseen Aboriginalwoord dat 'Bay of Plenty' of 'veel vis' betekend in deDhurgataal. DeWhite-bellied Sea Eagleiseen van de velevogels die ukunt zienin het park. Deze grotewitte en grijzeadelaaris de hoedster vandeAboriginalsvanWreckBay (en ziet u ook terug in het parklogo). Het Jervis Bay National Park is 48,54 km² groot.