Ligging: Wolgan Valley Resort & Spa ligt op ongeveer 190 km ten noordwesten van Sydney, iets minder dan drie uur rijden. Gelegen tussen het Stone National Park en het Wollemi National Park, maakt de Wolgan Valley deel uit van het Werelderfgoed van de Greater Blue Mountains.

Kamers: een totaal van 40 luxe suites, waarvan 36 Heritage Suites (83 m²), ingericht voor twee personen en met eigentijdse, elegante meubels ingericht. Alle suites zijn voorzien van een aparte woon-en slaapkamer, badkamer met aparte douche en ligbad, open haard voor woon-en slaapgedeelte en een groot zwembad (2,5x7 m), die fungeert als een buitenzwembad met terras in de zomer en kan gebruikt worden in de winter als een verwarmd overdekt zwembad. Bij elke suite zijn twee mountainbikes beschikbaar.

De drie Wollemi Suites op 201 m² beschikken over twee aparte slaapkamers, elk met eigen badkamer, 1 slaapkamer is voorzien van een kingsize bed, de ander van twee eenpersoonsbedden. Bijkomend is er een woongedeelte en een groot terras (131 m²) met een 4x7 m zwembad.

Faciliteiten:
Wolgan Valley Resort & Spa beschikt over een hoofdgebouw met twee verdiepingen, waarin zich alle openbare ruimtes van het resort bevinden: het hoofdrestaurant voor ontbijt en diner, de Country Kitchen Cafe voor lunch en een hapje tussendoor, de receptie, een souvenirwinkel en een businesscentrum. Verdere faciliteiten omvatten een fitnessruimte, sauna, stoombad en de beroemde Timeless Spa. Natuurlijk kunt u ook dineren in uw eigen suite of op het terras. De historische homestead uit 1832 werd volledig gerestaureerd en vormt het centrale punt van het resort.

Talrijke activiteiten (met accent op de natuur) zijn inclusief en worden dagelijks aangeboden: paardrijden, begeleide mountainbiketochten, begeleide 4WD-tours, wildlife safari's, begeleide wandelingen in de natuur, begeleide Aboriginaltours of observeren van sterren.