Vakantie Westelijke USA - Amerika

Voor veel mensen is de 'Grand Tour' van staten als Californië, Arizona, Nevada en Utah, met de bekende nationale parken als hoogtepunten, en gelardeerd met grote steden als Los Angeles en San Francisco, de eerste en enige kennismaking met de Verenigde Staten. En inderdaad heeft dit gebied qua natuur, landschap en wijdsheid ongelooflijk veel te bieden. Veel meer dan in één reis kan worden genoten.

Het mooie en tegelijk het nadeel van het zuidwesten is dat het zo groots en open en wijds is. Daardoor zijn de afstanden enorm en dient de bezoeker flink wat te rijden voor hij aldat moois tot zich heeft genomen.

Helaas proberen veel mensen dat ook allemaal in die ene reis te stoppen. De regio verdient daarom minder een aanbeveling dan een waarschuwing.

Wie zo'n grand tour maakt en zich haast van Death Valley (midden in de zomer sowieso niet aantrekkelijk) naar Las Vegas, naar de Grand Canyon National Park, de parken van Utah en, snel, snel, nog even langs Yosemite National Park, weet niet half wat hij mist.

Elk nationaal park alleen al verdient op zijn minst een paar dagen voor exploratie en steden als San Francisco en vooral Los Angeles laten weinig los bij een vluchtig bezoek.

Maar omdat de verleiding voor zo'n trip toch er groot is, raden wij aan om voorzichtig te plannen, niet te lange afstanden en wat meer tijd voor de mooie parken - doet u er maar wat minder.

Deze regio is 's zomers niet op zijn mooist. Dan is het er warm, ook al is dat droge woestijnwarmte, en vooral is het er druk met andere toeristen.

Wie de gelegenheid heeft kan beter in het voor-of najaar en in enkele gevallen zelfs in de winter dit gebied bezoeken. U moet dan wel een selectie maken. Yosemite, Kings Canyon en de parken van Utah, liggen dan onder een dikke laag sneeuw.

Maar Death Valley en Yoshua Tree zijn daarentegen des te mooier. En de kans dat u van al dat schoons op uw eentje geniet is aanmerkelijk groter.

[Titel Kader]

[Tekst Kader]

Hoogtepunten van Westelijke USA zijn:

Hoogtepunten van Westelijke USA

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Westelijke USA.


Titel

Tekst

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Westelijke USA

Een selectie van de hotels en resorts in Westelijke USA:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven