Vakantie Sequoia / Kings Canyon National Park - Amerika

Deze twee gebieden worden door de National Park Service beheerd onder één park. Het Kings Canyon National Park heeft een oppervlakte van 1863 vierkante kilometer en het Sequoia National Park heeft een oppervlakte van 1631 vierkante kilometer.

Het Kings Canyon National Park is een gebied met reusachtige canyons, hoge steile rotswanden, veel meren en watervallen, bergweiden en groepen sequoiadendrons. Het Sequoia National Park is uiteraard het voornaamste reservaat voor de grootste en machtigste bomen ter wereld.

De belangrijkste trekpleisters in deze twee gebieden zijn het Giant Forest (een concentratie van Sequoia-dendrons), Crystal Cave (prachtige kalksteenformaties), de High Sierra Trail (een voetpad langs prachtige Canyons) en de 4418 meter hoge Mount Whitney, die deel uitmaakt van de Sierra Nevada keten.

Binnen het Sequoia park bevindt zich de Great Western Divide - de natuurlijke hindernis die de naar het westen stromende rivieren en kreken scheidt van die welke in oostelijke richting stromen.

Het park ligt in het centrale deel van California. De hoogste zomertemperatuur ligt rond de 38 graden en de laagste rond de 17 graden. De winters in het park zijn erg koud en kennen een zware sneeuwval.

De Sequoia-dendron is het grootste organisme op de wereld en de leeftijd van de General Sherman Tree wordt geschat op 2500 tot 3000 jaar. De Sequoiadendron is de laatste telg van een oeroud geslacht van gigantische woudreuzen.

[Titel Kader]

[Tekst Kader]

Hoogtepunten van Sequoia / Kings Canyon National Park zijn:

Hoogtepunten van Sequoia / Kings Canyon National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Sequoia / Kings Canyon National Park.


Titel

Tekst

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Sequoia / Kings Canyon National Park

Een selectie van de hotels en resorts in Sequoia / Kings Canyon National Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven