Vakantie Santa Barbara - Amerika

Uit praktische overwegingen laten we onze kustroute langs Route 1 in Santa Barbara eindigen. Van hier verder naar het zuiden ligt de schaduw van Los Angeles al over het gebied, ook al is de Route One tussen Oxnard en Santa Monica op sommige plekken zeker de moeite waard.

Santa Barbara is de ultieme zuid-Californische badplaats. De combinatie van studenten (aan de University of California at Santa Barbara), surfers en gewoon zon- en water genietende mensen die geen zin meer hadden om in Los Angeles te wonen, geeft de stad een heel plezierig aanzien.

Dank zij de aardbeving van 1929, waarbij een groot deel van Santa Barbara tegen de grond ging, heeft downtown een heel specifieke mission-sfeer met zijn roodgepande daken, stuco muren en galerijen waar het maar even kan.

De stadsbestuurders waren in de jaren van wederopbouw zo gegrepen door de Spanish revival die toen populair was, dat ze consistent de hele stad zo hebben opgezet. Daardoor heeft het meer van een Middellands Zee stadje dan van een Amerikaanse stad waar planning altijd de tweede viool speelde.

Afgezien van bekenden die hier genieten van het leven (Amerika fotograaf David Muench bijvoorbeeld) bezoek ik altijd twee plekken in Santa Barbara: de missiepost en een van de beste boekwinkels die ik ken, Earthling Books. De missiepost was één van de belangrijkste in de keten. De kerk is goed gerestaureerd en het museum is een van de betere aan de keten.

[Titel Kader]

[Tekst Kader]

Hoogtepunten van Santa Barbara zijn:

Hoogtepunten van Santa Barbara

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Santa Barbara.


Titel

Tekst

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Santa Barbara

Een selectie van de hotels en resorts in Santa Barbara:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven