Vakantie Lassen Volcanic National Park - Amerika

Het noordoosten van California wordt beheerst door de Lassen Peak, een afgeknotte vulkaan met een hoogte van 3187 meter. Deze ligt aan het zuidelijke einde van de Cascade Range. Deze bergketen strekt zich uit over een lengte van 1130 km en loopt vanaf noordelijk California tot in British Columbia (Canada). In de meeste gevallen zijn de hoge toppen in de Cascade Range kegelvormige vulkanen. De toppen hiervan worden gescheiden door gletsjers en sneeuwvelden.

Het Lassen Volcanic National Park telt nog meer vulkanen met lavabeddingen, dampgaten en warme bronnen. Het park heeft een oppervlakte van 431 vierkante kilometer en kreeg zijn status in 1916. De Lassen Peak ontstond door pasta-achtige lava, omhoog geperst uit een opening aan de noordzijde van een uitgedoofde vulkaan die bekend staat als de Tehema.

De lavamassa werd een ruwe, kegelvormige prop die het gat waaruit de lava naar buiten was gekomen, hermetisch afsloot. Na het ontstaan van deze prop hield de Lassen Peak zich jarenlang rustig totdat er in 1914 een periode startte van zeven jaren waarin geregeld uitbarstingen optraden.

In het park zijn ook warme bronnen en furmaroles te vinden. Tijdens een wandeling tussen deze laatste wordt aangeraden de paden te volgen. De bodemkorst hier kan er namelijk op het oog betrouwbaar uitzien maar levensgevaarlijk dun zijn.

[Titel Kader]

[Tekst Kader]

Hoogtepunten van Lassen Volcanic National Park zijn:

Hoogtepunten van Lassen Volcanic National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Lassen Volcanic National Park.


Titel

Tekst

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Lassen Volcanic National Park

Een selectie van de hotels en resorts in Lassen Volcanic National Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven