Vakantie Tucson - Amerika

Tucson - de 2e grote stad van Arizona - ligt circa 185 km. ten zuiden van Phoenix en op circa 100 km van de Mexicaanse grensplaats Nogales. Tucson heeft een luchthaven ten zuiden van de stad. De meeste toeristen zullen per auto aankomen, als u vanaf Phoenix rijdt, volg dan Route 79 via Florence (i.p.v. over de Interstate 10), omdat dit een mooiere route is.

Omringd door bergen als de Santa Catalinas, de Santa Ritas, Rincons en de Tucson Mountains beslaat Tucson een oppervlakte van ca. 500 vierkante mijl. Tucson ligt zuidelijker, maar iets hoger dan Phoenix. De temperatuur in de zomer blijft net wat lager en aangenamer, maar ook in deze stad draait toch alles om en dankzij een goede airco. Tucson werd in 1775 als de legerplaats Presidio de San Augustin gesticht en bleef nog lang onder Spaans en Mexicaans bestuur. Door de Gadsden aankoop in 1853 werd Tucson (en Arizona) Amerikaans gebied. De naam Tucson (wordt uitgesproken als Toeson), komt van het indiaanse woord Stjukshon, waarmee meteen de indiaanse en Spaans/Mexicaanse invloeden in deze stad duidelijk zijn.

Officieel zijn er ca. 700.000 inwoners in stad en directe omgeving. In de winter komen er veel overwinteraars uit koude Amerikaanse en Canadese streken bij. Tijdens de spitsuren op werkdagen worden de doorgaande straten Broadway en Grant eenrichtingsverkeerstraten, waarbij ook linksaf slaan niet altijd mogelijk is.

Om een mooie indruk van de stad te krijgen rijdt u per auto naar Sentinel Peak of "A" mountain, westelijk van de I-10. Het allerlaatste stukje is steil, maar biedt een uitzicht over de stad, omgeving en de cactussen. Misschien heeft u het geluk daar een paar "road-runners" te zien.

[Titel Kader]

[Tekst Kader]

Hoogtepunten van Tucson zijn:

Hoogtepunten van Tucson

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Tucson.


Old Town Artisians

Aan o.a. N. Meyer Avenue (Old Town Artesians) staan wat oude historische panden uit 1850. Ook bij Church en Alameda staan oude huizen. Het visitorsbureau heeft een folder met wandelingen door deze buurten. Het Pima County Courthouse is een Spaans-coloniaal gebouw uit 1927, waar nog een stukje van de oude Presidio muur te zien is. Aan S. Stone Avenue staat de St. Augustine Cathedral uit 1896. De zandstenen gevel is bewerkt met uitgesneden Saguarocactus en yucca.

University of Arizona

De universiteit van Arizona heeft een aantal gebouwen staan bij Speedway en Park Av. Het Center for Creative Photography heeft een collectie foto's en veel negatieven van het werk van o.a. Ansel Adams. Ook het Arizona State Museum staat op universiteitsterrein. Dit museum heeft een permanente tentoonstelling over indiaanse stammen in Arizona en Sonora. Grace Flandrau Science Center heeft o.a. een planetarium en een Mineral Museum.

Mission San Xavier del Bac

De fraaie kerk Mission San Xavier del Bac ligt ten zuiden van Tucson aan Mission Rd, westelijk van de I-19. De missiepost werd in 1692 door Pater Eusebio Kino gesticht. De kerk, de oudste katholieke kerk van de USA werd in ca. 1777 gebouwd, is nog steeds in gebruik en staat op het land van de Tohono O"odham indianen. Het gebouw is overwegend wit, het middendeel van bruine zandsteen. Binnen staan veel beelden, beschilderde muren. Opvallend is dat slechts 1 van de 2 torens is afgebouwd. Voor de kerk is regelmatig een indiaanse markt, waar manden, souvenirs, etenswaren en meer verkocht worden.

Saguaro National Park West

Ten westen van de stad ligt het Saguaro National Park West. De gebruikelijke toegangsweg via Gates Pass kan door auto's maar mag niet door campers gereden worden. Campers moeten omrijden via Kinney Rd. Dit gratis toegankelijk deel van de Nationale Park heeft een visitorscentrum met alle info over het park en de natuur. Ook is er een leuke ongeplaveide rondrit langs de metershoge cactussen.

Arizona Desert Museum

In dezelfde buurt staat het Arizona Desert Museum. Deze naam geeft een verkeerde indruk, want het heeft namelijk weinig met een museum te maken. Er is hier wel een grote collectie planten en dieren die ogenschijnlijk "vrij" in dit deel van de woestijn leven. Bijzonder interessant en zonder meer een aanrader voor iedereen die meer hierover wil weten. Bijna alles is in de buitenlucht, dus vroeg komen i.v.m. de warmte is aan te raden.

Old Tucson Studios

Ook Old Tucson Studios ligt in dit deel. De nagebouwde filmstudio geeft indrukken hoe een westernfilm gemaakt werd. Aangevuld met shows, winkels etc is dit wel erg toeristisch geworden. Tot slot staat vlakbij ook het Wildlife Museum. Kies voor het Desert Museum als u een goede indruk van het woestijnleven wilt hebben.

Tohono Chul Park

Ten noorden van het centrum aan N. Paseo del Norte ligt het Tohono Chul Park. Een mooie grote tuin met paden (nature-trails) die langs cactussen en planten, ook uit andere landsstreken voeren. Er is een grote plantenkas, en een leuke tearoom met terras in de schaduw met uitzicht op struiken waar regelmatig kolibries vliegen.

Saguaro National Park East

Saguaro National Park East ligt aan Old Spanish Trail en 16 km ten oosten van de stad.. Voor dit deel van het park moet toegang betaald worden. Er is een visitorscentrum en een verharde weg met een toeristische route.

Pima Air and Space Museum

Ook in het oosten, aan Valencia Rd met een afslag aan de I-10, staat het Pima Air and Space Museum. Een enorme collectie oude vliegtuigen uit allerlei landen staat hier geparkeerd. De een in betere staat dan de ander. Ook het vliegtuig dat John Kennedy op officiële bezoeken gebruikte is te zien. Vanaf Kolb Rd is Davis-Monthan Air Base zichtbaar. Een deel van de basis kan na reservering bezocht worden. (Ten noorden van Tucson bij Marana zijn vanaf de I-10 ook veel geparkeerde vliegtuigen te zien. Helaas niet geopend voor bezoekers).

Colossal Cave

Colossal Cave is een grot gelegen op 20 km. oost, in de buurt van Saguaro East. Regelmatig worden er hier rondleidingen gegeven. Er zouden zich hier ooit rovers verschuilt hebben die een postkoets overvallen hadden.
Nog meer natuur is te zien in Sabino Canyon in de Santa Catalina bergen. Een koele plek om te wandelen, zwemmen, picknicken. Vanaf een parkeerterrein brengt een tram u de berg op, waarbij u onderweg kunt uit- of instappen.

Mount Lemmon

Nog hoger de bergen in komt u over de weg naar Mount Lemmon via Tanque Verde Rd. Hier kan 's winters zelfs geskied worden. Het is uiteraard erg interessant om het verschil in temperatuur en klimaat binnen een paar uur te ervaren. Bij het Palisades Ranger Station zijn plattegronden te koop voor trektochten, wandelingen, picknicken. In Summerhaven zijn wat eetgelegenheden een souvenirwinkel en bed and breakfast. Er is geen benzinestation, dus let er op dat u tankt voor het vertrek. Op de top zijn een paar skiliften, die ook zomers in gebruik zijn.

Biosphere 2

Bekend is Biosphere 2, dat in Oracle, ca. 40 km. ten noorden van Tucson ligt. Het project startte ooit met 8 studenten van de Columbia University die zich zonder hulp van buiten voor 2 jaar zouden laten insluiten. Een ideaal leef en werkklimaat zou ontstaan met regenwoud, woestijn, planten e.d. Het project is inmiddels afgesloten, maar er wordt nog steeds gewerkt en gewoond. Er is een hotel en restaurant geopend en bezoekers kunnen films zien en georganiseerde rondleidingen maken.

Kitt Peak National Observatory

Het Kitt Peak National Observatory ligt 90 km. west van Tucson aan weg 86. Het is een beroemd groot observatorium met allerlei soorten telescopen en research centrum. Zowel georganiseerde als "doe-het-zelf" rondleidingen mogelijk.

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Tucson

Een selectie van de hotels en resorts in Tucson:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven