Vakantie Arizona - Amerika

Informatie Arizona

De staat Arizona grenst in het noorden aan de staat Utah, in het oosten aan de staat New Mexico, in het zuiden aan Mexico en in het westen aan California en Nevada. De Colorado rivier vormt de westelijke grens.

Er wonen ongeveer 3 miljoen mensen in de staat. De hoofdstad Phoenix is - met 800.000 inwoners - tevens de grootste stad van Arizona.

Arizona is een staat met hoogvlakten, woestijngebieden en zeer diepe canyons. Arizona betekent niets minder dan "droge streek".

Het hoogste punt van deze staat ligt bij Flagstaff, een berg met de naam Humphreys Peak. De hoogste top ligt 3857 meter boven de zeespiegel.

Het laagste punt van Arizona vindt men nabij Yuma aan de Colorado River, 21 meter boven de zeespiegel.

De staat is te verdelen in twee landstreken. Het eerste is Noord-Arizona dat behoort bij het Colorado Plateau, en het tweede Zuidwest-Arizona, dat deel uitmaakt van de Basin and Range Region.

Het Colorado Plateau strekt zich uit over twee vijfde van de staat en bestaat uit vrij vlakke plateaus. Dit gebied is gevormd door de uitgesleten canyons. Wind, zon en water hebben hier hun werk gedaan. Men ziet hier ook uitzonderlijk steile hellingen en kleine tafelbergen (Buttes). De zo prachtige Painted Desert, Monument Valley en de Grand Canyon van de Colorado River behoren allen tot het Colorado Plateau.

Ten zuiden van de Grand Canyon verheffen zich de San Francisco Peaks, waar ook Humphreys Peak een onderdeel van is. Dit is overigens een uitgewerkte vulkaan.

Het zuiden van het Colorado Plateau is een steile rotswand die men de Mongollon Rim noemt met een hoogte van 600 meter. Vanuit Midden-Arizona strekt deze wand zich uit tot in het zuidwestelijk deel van de staat New Mexico.

Het zuidelijke gedeelte van Arizona bestaat uit uitgestrekte vlakke woestijndalen of bassins. Deze worden van elkaar gescheiden door rotsachtige lage bergen. Dit gebied noemt men de Basin and Range Region. De Colorado River, overigens genoemd naar de staat waar hij ontspringt, watert samen met zijarmen als de Gila River, de Verde River en de Little Colorado River, het grootste deel van Arizona af. Er zijn enkele natuurlijke meren te vinden maar ook nogal wat enorme stuwmeren hebben hun plek in Arizona voor de opwekking van elektriciteit.

Ook zijn deze stuwmeren er voor de regulering van rivieren en het irrigeren van landbouwgrond. Lake Mead (deels in Nevada), Lake Powell (voor het overgrote deel in Utah) en Lake Havasu (deels in California) liggen alle in het stroomgebied van de Colorado River. De belangrijkste stuwdammen zijn de Hoover Dam, de Davis Dam, de Glen Canyon Dam, de Parker Dam en de Imperial Dam. Ook zijn er twee grote recreatiegebieden (National Recreation Area's): de Glen Canyon National Recreation Area en de Lake Mead National Recreation Area.

In Arizona is het klimaat, door enorme hoogteverschillen, erg gevarieerd. Het Colorado Plateau kent warme zomers en koele, koude winters. De Basin and Range Region in het zuiden van Arizona kent zeer warme zomers en zachte winters. Tot de fauna van Arizona behoren de bergleeuwen, dikhoornschapen, ezels, herten en antilopen. Kleinere dieren als de bevers en chipmunks, ratelslangen en gilamonsters (hagedissen) vinden ook hun thuis in Arizona. Koper wordt voor de helft van de totale productie in de VS, gedolven in Arizona. Toerisme is ook één van de grootste inkomstenbronnen in Arizona.

Kerngegevens van Arizona

Hoofdstad = Phoenix
Bevolking = 5.307.331
Oppervlak = 113.635 km2
Bijnaam = Grand Canyon State

Voor meer regionale informatie over Arizona, ga naar:

terug naar boven

Hoogtepunten van Arizona

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Arizona.


Apache Trail

De Apache Trail is een route door ruig landschap. Het is een weg van ongeveer 85 mijl die je door canyons, bergen en meren brengt. Het laat je het echte westen van de States zien. De route die men aflegt was vroeger de bevoorradingsroute van de Indianen, vandaar ook de naam Apache Trail.

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Arizona

Een selectie van de hotels en resorts in Arizona:

Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven