Vakantie Lake Clark National Park - Amerika

Honderdzestig km ten zuidwesten van Anchorage ontmoeten de Alaska Range en de Aleutian Range elkaar in het Lake Clark National Park. Het park, met een oppervlakte van 9874 vierkante km, ligt in het hart van de Chigmit Mountains langs de westkust van de Cook Inlet. De kenmerken van dit park zijn twee rokende vulkanen, ruige bergen, bergdalen, grillige kusten, gletsjers, rivieren en ijsmeren.

Lake Clark, dat voor de helft in het park loopt, biedt de aanblik van één langwerpig aquamarijnkleurig lint van door gletsjers aangevoerd water. Langs dit water zijn gekartelde bergpieken tot een hoogte van 2400 meter de uiterlijke schoonheden. De bergen worden doorsneden door de Lake Clark Pass en de Merill Pass, met aan weerskanten tientallen gletsjers en honderden watervallen die omlaag storten. Aan de oostzijde van het park zijn twee vulkanen actief: Mount Iliama en Mount Redoubt.

Voor wandelaars en trekkers is het park aantrekkelijk. Kamperen en wildwatervaren behoren ook tot de mogelijkheden in het park. Ook de hengelsport is hier een favoriete sportbeoefening. Het park is op sommige plaatsen uiterst onherbergzaam gebied. De wilde dieren hier zijn Alaska beren, het Dall sheep en de Amerikaanse eland. De inheemse eskimo's leven hier nog steeds zoals hun voorvaderen dat deden. Overal in het achterland mag gekampeerd worden. Men kan het park op eigen houtje bezoeken maar ook onder leiding van een ervaren gids.

Weersomstandigheden

De weerstomstandigheden worden beïnvloed door de zee en continentale factoren. In de zomer kan de temperatuur in het park aangenaam zijn maar de winter kan bar en streng zijn. Wel valt er in het park veel neerslag.

Hoogtepunten van Lake Clark National Park zijn:

Hoogtepunten van Lake Clark National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Lake Clark National Park.


Titel

Tekst

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Lake Clark National Park

Een selectie van de hotels en resorts in Lake Clark National Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven