Vakantie Kenai Fjords National Park - Amerika

Het Kenai Fiords National Park wordt gekenmerkt door de ruige wildernis aan de kust, door gletsjers gevormde bergdalen en fjorden, een ontzettend groot ijsveld waarin de Kenai Mountains vrijwel in het geheel zijn verdwenen (alleen de toppen steken er nog boven uit) en verschillende getijdengletsjers.

Het Kenai Fiords National Park ligt halverwege de zuidelijke kust en heeft een oppervlakte van 2296 vierkante kilometers. Langs de kust liggen sparren en dennen waar bijvoorbeeld de Amerikaanse adelaar leeft. De berggeiten leven op de rotsachtige hellingen die boven de boomgrens liggen.

Zeeleeuwen, zeeotters en robben vinden hun plek in de ondiepe baaien en lagunes. Duizenden soorten zeevogels brengen jaarlijks hun jongeren groot op de steile klippen en eilandjes voor de Kenai Fjords.

Doordat de vochtige zeelucht van de Golf van Alaska sterk afkoelt, wanneer deze in aanraking komt met de koude berglucht, valt in dit gebied zeer veel regen. Hierdoor vormt zich één grote ijsmassa in combinatie met scheuren en spleten. Dit laatste is voor de onervaren bezoeker dan ook levensgevaarlijk.

Als men een tocht zou willen maken over het Harding Icefield dient men zich goed te realiseren dat ervaring één van de belangrijkste voorwaarden is om een tocht over de ijsmassa tot een goed einde te brengen. Onervaren mensen dienen op z'n minst vergezeld te zijn van een gids. Voor vertrek is het verstandig de autoriteiten te laten weten dat men het gebied ingaat. Na de trip is het verstandig te melden dat de trip heelhuids volbracht is.

Weersomstandigheden

Warme en zonnige dagen komen wel voor in het gebied maar zijn uiterst zeldzaam. De maximumtemperaturen schommelen in de zomermaanden tussen de 10 en 15 graden.

De winters zijn ook hier uitzonderlijk streng en voor een bezoek aan dit park zijn winter- en regenkleding een standaard begrip.

Hoogtepunten van Kenai Fjords National Park zijn:

Hoogtepunten van Kenai Fjords National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Kenai Fjords National Park.


Titel

Tekst

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Kenai Fjords National Park

Een selectie van de hotels en resorts in Kenai Fjords National Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven