Vakantie Katmai National Park - Amerika

Het Katmai Nationaal Park staat bekend om de Valley of Ten Thousand Smokes. Dit prachtige dal is een maanachtig landschap, gecreëerd door een van de krachtigste vulkaanerupties uit de moderne tijd. Maar buiten dit gebied om heeft dit park nog een grote verscheidenheid aan natuurschoon met riviertjes, bergen, meren en moerassen. De oppervlakte van het park is 17.396 vierkante kilometers en in 1980 kreeg dit gebied de status van nationaal park. Lake Naknek maakt deel uit van een web van riviertjes, moerassen en vennen, ontstaan in dalen die zijn uitgeslepen door het ijs.

In het westelijk deel van het park zijn de lage gedeelten van de berghellingen begroeid met sparren en berken. Op het hogere deel van de hellingen gaan de bossen over in toendra's met in de zomer een pracht aan bloemen. In het merengebied zijn de wilde dieren te vinden zoals: de Amerikaanse eland, de bever, de stern, de Amerikaanse adelaar, de wolf, de vos, de lynx en de Alaska beer. Deze laatste voedt zich met de rode zalm die in de riviertjes zwemt.

Voorbij het merengebied verrijst de ruggengraat van het schiereiland, de Aleutian Range, met zijn met sneeuw bedekte toppen. Deze vulkanische bergen werden gevormd door gletsjers. Uit sommige vulkanen komt rook of stoom. De toppen van de Aleutian Range bereiken hoogten van 2100 meters.

De 160 km lange kustlijn van dit park heeft diepe baaien, rotspartijen, steile klippen, grillig gevormde inhammen en brede stranden. Het is een ideaal woongebied voor zeeleeuwen, zeeotters en vele andere diersoorten.

Het achterland van dit park is bijzonder boeiend. Er zijn nogal wat korte wandelroutes te volgen maar ook het maken van meerdaagse tochten is geen probleem in dit park. Men moet bij een bezoek aan het achterland rekening houden met het feit dat er weinig gebaande paden zijn.

Er is in het park één kampeerterrein aangelegd. Mocht men buiten dit terrein kampvuurtjes willen maken dan dient men een kosteloze vergunning te hebben. Mocht men een meerdaags bezoek brengen aan het park dan is het verstandig proviand en drinkwater in te slaan.

Het park is niet bereikbaar met de auto. Voor een bezoek moet men vanaf Anchorage met een vliegtuig naar de plaats King Salmon. Vanuit King Salmon kan men met een amfibievliegtuig naar Brooks River om vervolgens de bus naar het park te kunnen nemen.

Weersomstandigheden

In de zomermaanden schommelt de maximumtemperatuur zo ongeveer rond de 17 graden. De laagste temperatuur is dan ongeveer 7 graden. Bij een bezoek moet men rekening houden met plotseling opkomende stortbuien en windkrachten die soms kunnen veranderen in een storm.

Verder is in de zomermaanden een insektenverdrijver een noodzakelijk kwaad. De winters in het gebied zijn uitzonderlijk streng en bar.

Hoogtepunten van Katmai National Park zijn:

Hoogtepunten van Katmai National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Katmai National Park.


Titel

Tekst

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Katmai National Park

Een selectie van de hotels en resorts in Katmai National Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven