Vakantie Glacier Bay National Park - Amerika

Glacier Bay National Park ligt in het zuidoostelijke deel van Alaska. Het park heeft 16 actieve getijdengletsjers, met ijsformaties gevulde baaien, mooie bossen en veel wilde dieren. Er zijn robben, berggeiten, beren en meer dan 150 verschillende vogelsoorten. Verder is een belangrijk onderdeel van het park de bultrugwalvis die hier in de zomer komt foerageren in het planktonrijke water. De bultrugwalvis kan een lengte van meer dan 15 meter bereiken met een gewicht van meer dan 45 ton.

In 1980 werd Glacier Bay National Park een feit. Daarvoor was het een nationaal monument waarvan de grenzen al in 1925 waren vastgesteld. Er lopen geen wegen door het park waardoor het alleen met een schip of vliegtuig toegankelijk is.

In 1794 voer kapitein George Vancouver door de Icy Strait, waar het wemelde van de ijsschotsen. Glacier Bay was toen nog niet meer dan een insnijding in de kustlijn. Op het diepste punt van deze inkerving verrees een gigantische muur van ijs, de in zee uitmondende tong van een immense gletsjer die het brede, diepe bassin van de huidige Glacier Bay volledig in beslag nam.

Het ijs van de gletsjer strekte zich uit over een afstand van meer dan 160 km in noordelijke richting. Op veel plaatsen was de ijslaag meer dan 1200 m diep.

In 1879 ontdekte onderzoeker John Muir, toen hij per kano een tocht maakte, dat de ijstong zich over een afstand van 48 km had teruggetrokken en dat daar een uitgestrekt naaldwoud van sparren en dennen begon te groeien. Eb en vloed hadden vrij spel gekregen in de baai en zorgden in de diepe fjorden voor de getijdenbeweging.

Ook na 1879 bleven de gletsjers terrein prijsgeven. Nergens ter wereld hebben gletsjers zich in zo'n hoog tempo teruggetrokken. Dit fenomeen trok de aandacht van onderzoekers waardoor er inmiddels nogal wat bekend is over ijsrecessie.

Heden ten dage trekt het ijs zich nog steeds terug. De Muir Glacier trok zich over een periode van zeven jaar 8 km terug. De gletsjers die men momenteel nog in het park vindt zijn restanten van een opmars van het ijsveld die ongeveer vierduizend jaar geleden is begonnen.

In het water van de Glacier Bay wemelt het van de ijsbergen. In combinatie met de gletsjers, diepe smalle fjorden, met sneeuw bedekte bergen en dichte naaldwouden is Glacier Bay een uniek en prachtig wildernisgebied.

[Titel Kader]

[Tekst Kader]

Hoogtepunten van Glacier Bay National Park zijn:

Hoogtepunten van Glacier Bay National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Glacier Bay National Park.


Titel

Tekst

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Glacier Bay National Park

Een selectie van de hotels en resorts in Glacier Bay National Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven