Vakantie Gates of the Artic National Park - Amerika

De Gates of the Arctic National Park (Poorten tot de Noordelijke IJszee) omvatten een deel van de noordelijkst gelegen voortzetting van de Rocky Mountains, ook bekend als de Brooks Range. Vaak wordt dit park omschreven als de grootste nog ongerepte wildernis van Noord-Amerika. De kenmerken van het landschap zijn scherpgetande bergpieken, snelstromende rivieren, mooie dalen en veel natuurlijke meren. In het zuidelijk deel van het park zijn de rivierdalen bebost.

Het park bestaat uit bergketens die worden doorsneden door schitterende dalen met, in de meeste gevallen, rivieren en bergmeren. Het water daarvan is kristalhelder. Het grootste deel van dit park is, ten noorden van de boomgrens, begroeid met struiken en toendravegetatie. In 1980 verkreeg dit gebied de status van nationaal park. Hiervoor was de naam Gates of the Arctic National Monument.

Het oppervlakte bedraagt 32.795 vierkante kilometers. Dit park ligt ten noordwesten van Fairbanks en is alleen te voet of per vliegtuig te bereiken. Door de moeilijke bereikbaarheid van dit nationale park is het tevens het minst bezochte park van Alaska. Het gehele park ligt binnen de poolcirkel.

Net zoals in Denali National Park komt men hier wolven, grizzlyberen, Dall sheep en Amerikaanse elanden tegen. Ook de zwarte beer, kariboes, marmotten, veelvraten en grondeekhoorns leven hier. Ook zijn er in het park diverse soorten trekvogels en arenden te vinden.

Men kan in dit park uitstekend mooie trektochten maken. Er zijn echter geen gebaande paden in het park. Wandelaars worden over het algemeen door vliegtuigjes gedropt en ook weer opgehaald. In het park zijn geen bezoekers- en slaapaccommodaties te vinden dus mocht men hier gaan wandelen dan dient men in het bezit te zijn van regen- wandelkleding, warme kleding en kampeeruitrusting.

Verder is het van belang dat deze spullen van voortreffelijke kwaliteit zijn want de omstandigheden in dit park kunnen behoorlijk streng zijn. Kampeerterreinen, logiesmogelijkheden en/of hutten zijn er niet in het park maar overal is kamperen toegestaan.

Ten zuiden van het park (op 32 km afstand) ligt het plaatsje Bettles waar een motel is met winkel en kanoverhuur. Ook zijn er excursies door ervaren gidsen als men liever niet op eigen houtje gaat ontdekken.

Weersomstandigheden

Over het algemeen zijn de zomers in het park erg mild en schommelen de maximumtemperaturen tussen de 16 en 19 graden. Zelfs in de maanden juli en augustus kan het in het park vriezen. De winters zijn over het algemeen bijzonder streng. De lente en herfst zijn behoorlijk koel en duren ook niet al te lang.

Hoogtepunten van Gates of the Artic National Park zijn:

Hoogtepunten van Gates of the Artic National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Gates of the Artic National Park.


Titel

Tekst

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Gates of the Artic National Park

Een selectie van de hotels en resorts in Gates of the Artic National Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven