Vakantie Anchorage - Amerika

De stad Anchorage is - met ruim 260.000 inwoners - de grootste stad van Alaska. Hiermee bieden Anchorage en haar voorsteden Chugiak, Eagle River, Eklutna en Girdwood onderdak aan 42% van de bevolking van Alaska, de grootste staat van de Verenigde Staten. Een groot deel van de overige 58% van de Alaskanen beschouwt Anchorage, met zijn grootstedelijke faciliteiten, niet als onderdeel van het echte Alaska en noemt de stad dan ook minachtend "Los Anchorage", als ware het een voorstad van Los Angeles.

Voor wie maar even een voet buiten de stad zet of alleen al de schitterende omgeving aanschouwt, zal zien dat dat absoluut niet waar is. Anchorage is een klein stukje beschaving in de wildernis van Alaska.

Anchorage werd rond 1914 gesticht op het kruispunt van de Turnagain Arm en de Knik Arm van de Cook Inlet. Anchorage was in het beginjaren niet meer dan een tentenkamp voor de arbeiders aan de spoorlijn van Seward naar Fairbanks.

Op het hoogtepunt had de stad destijds 4000 inwoners, maar nadat de spoorlijn was aangelegd daalde dit aantal weer naar een kleine 2000 inwoners. Het duurde tot vlak voor de Tweede Wereld oorlog, dat door de aanleg van militaire bases, dit aantal weer ging stijgen.

Op Goede Vrijdag 1964 werd een groot deel van Alaska getroffen door een aardbeving van 9.2 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in Prince William Sound, hemelsbreed zo'n 100 mijl van Anchorage. Het oorspronkelijke stadje Valdez aan de Prince William Sound werd daarbij van de kaart geveegd, maar ook in Anchorage (en de rest van Alaska) was er de nodige schade. De aardbeving maakt de kleilaag onder de stad vloeibaar, waardoor tientallen huizen door een aardverschuiving in de Cook Inlet verdwenen. Op dit punt ligt tegenwoordig Earthquake Park.

De laatste inwoners explosie ontstond in de jaren zeventig met de aanleg van de Alaska Pipeline, een olie pijpleiding van Prudhoe Bay in het noorden, naar Valdez in het zuiden. Hierbij vestigden diverse oliemaatschappijen hun kantoren in Anchorage.

Ted Stevens Anchorage International Airport

De Ted Stevens Anchorage International Airport is, naast de oliemaatschappijen, tegenwoordig één van de grootste werkgevers in de stad. Het vliegveld is vooral een belangrijke schakel in het internationale vrachtvervoer en staat op de vijfde plaats in de lijst met drukste vrachtvliegvelden in de wereld. Lake Hood, het drukste watervliegtuig "vliegveld" ter wereld, is ook onderdeel van het vliegveld.

Hoogtepunten van Anchorage zijn:

Hoogtepunten van Anchorage

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Anchorage.


Alaska Experience Center

Het Alaska Experience Center - gelegen in downtown - huisvest twee attracties: het Alaska Experience Theatre en de Alaska Earthquake Exhibit. Het Alaska Experience Theatre is een Imax theater waar een indrukwekkende film draait over Alaska. De Alaska Earthquake Exhibit is een klein museum met informatie over de aardbeving van 1964 en tevens is er een beetje een suffe thrillride met een film over de aarbeving, waarbij de stoelen gaan trillen.

terug naar boven

Earthquake Park

In Earthquake Park, aan het einde van de Norhtern Lights Boulevard vlakbij het Ted Stevens Anchorage International Airport, is een gedenkteken van de aardbeving van 1964 en er kan een wandeling gemaakt worden langs de kust waar tijdens de aardbeving vele huizen in het water van de Cook Inlet verdwenen. Bij helder weer is het zelfs mogelijk om vanuit Earthquake Park de Mount McKinley te aanschouwen, welke hemelsbreed 210 kilometer ten noorden van Anchorage ligt! Mount McKinley is, met een hoogte van bijna 7 kilometer, de hoogste berg van Noord Amerika en ligt in het Denali National Park.

terug naar boven

Anchorage Coastal Wildlife Refuge

Als u vanuit Anchorage over de Seward Highway richting Seward rijdt, bevindt zich vlak buiten Anchorage het Anchorage Coastal Wildlife Refuge. In dit moerasgebied kunt u vele verschillende vogelsoorten observeren.

terug naar boven

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Anchorage

Een selectie van de hotels en resorts in Anchorage:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven